GRATTIS ANNA

Grattis på födelsedagen Anna, hoppas att du får en fantastisk dag!!


Glada Nyheter

Vi hade det trevligt på kalaset igår, maten var god, men dock ingen smörgåstårta, de hade ätit smörgåstårta tidigare på dagen när de andra gästerna hade varit där.

Vi fick potatis, slottstek och brunsås.

Budapesttårta till kaffet!




Nu till de Glada nyheterna, familjen kommer att utökas med en liten bebis!!


Den 19/5 är den beräknad att komma! Det ska bli så mysigt med ett litet knyte att snusa på och den är efterlängtad!!


Vem är då de lyckliga föräldrarna.........................


Annika och Andreas

Joakim blir morbror, barnen får en kusin till!

Grattis Annika och Andreas, vi är så Glada för er skull!!!


KALAS

Idag ska vi iväg och fira svärmor som blir 65 år idag!



Blir säkert något gott att äta, men vad vet jag ännu inte! Men hade jag fått önska så hade det blivit smörgåstårta, för det har jag varit sugen på under några veckor!

Just nu spelar barnen och Jocke Tv-spel och jag ligger i soffan och tar det lugnt!

Ha en trevlig lördag!!

Frikväll

Torsdag = Min frikväll

För det mesta brukar jag sticka direkt efter middagen och jag brukar hamna i Malmö. En del torsdagar åker jag till kyrkan, men det var länge sedan sist!

Ikväll blir det lite shopping och en sväng till Maxi för veckohandling!

Ha en bra kväll!

Godmorgon!!!

Torsdag idag och Lucas som varit hemma från skolan i en vecka, gick precis iväg till skolan!
Simon är på sitt rum och leker, han börjar inte förrän 09.00 idag! Skönt att ibland kunna ta det lite lugnt på morgonen och särskilt en dag som denna då jag inte mår så bra själv! Min förkylning som jag nu haft i 14 dagar, övergick igårnatt till bihåleinflammation, jag har en viss förmåga att få det. Så nu är det en kur med antibiotika som gäller!

Idag verkar det bli fint väder ute, kallt, men förhoppningsvis tittar solen fram lite senare!

Nu ska jag leta fram lite kläder till mig själv, bädda sängarna, torka håret och sen är det dax att ge sig iväg och lämna Simon och jag ska till jobbet!

Ha en bra dag!


Min söta Simon och hans kommentarer

Idag blev jag sugen på äpplekaka, så efter att vi ätit mat gjorde jag en äpplekaka!

Kallade på barnen när den var färdig och vi satte oss ner vid bordet!

Simon: Mamma, har du gjort den här helt själv

Jag: Ja..

Simon: Då har du jobbat hårt idag mamma...


Sjuka familjen...

Jag började bli förkyld och hängig redan förra torsdagen, i söndags började Jocke också bli dålig.
Simon insjuknade på tisdageftermiddag och Lucas onsdagkväll.
Jocke har stannat hemma med barnen och jag som inte jobbar så många timmar har klarat av att gå till jobb med hjälp av ipren, nässpray och näsdukar! Nu har jag bara en arbetsdag kvar den här veckan och den ska säkert fungera också, känner mig feberfri idag.

Så i helgen blir det att ta det lugnt och kurera sig!

Syrgas

Skulle behöva lite syrgas, får ju knappt ingen luft! Täppt i näsan och andningen är tung, en liten förkylning med andra ord som har satt sig på luftrören!

Hade bullförsäljning med femteklassarna idag, första gången på terminen och då blir inte försäljningen så superbra!

Idag har jag loggat in mig på datan på jobb för första gången. Nu ska jag bara lista ut hur de här programmen fungerar. Men det kan ju inte va så svårt! Klarar jag FB, blogga och söka på Google ska jag säkert lista ut det andra också!

Nu är det dax att fixa med middagen, plättar blir det idag!


Superduktiga Simon

Två timmar på ögonmottagningen och Simon var så duktig hela tiden! Han gjorde syntest och fick droppar i ögonen, har hört från flera att de ska va obehagliga att få, men Simon sa inte ett ljud!
 
Pratade med min mamma senast i förmiddags och hon berättade att det sved och inte alls va behagligt, Jocke har gett samma version, fast han var ju barn.
Så jag hade förväntat mig det värsta, ett barn som skulle skrika och som man skulle behöva tvångshålla. Simon var helt oberörd och log med sitt allra största leende hela tiden!

Simon har inget behov av glasögon, han klarade testen på ögonmottagningen! Vilket vi är jätteglada för!! 

På bussen hem var Simon trött och somnade med huvudet i mitt knä och benen över armstödet!

Väl hemma i Svedala ca 16.45 var det fram med cykellampor och hjälm och började trampa hem!
Nästan hemma kom jag emot en iskant med framhjulet och Simon och jag hamnade i snödrivan och in i buskarna! Jag tappade balansen lite och med Simons 17,8 kg där bak välte cykeln. Simon skrattade så han kiknade och jag låg under cykeln med honom på! En snäll farbror som var ute med sin hund kom snabbt till min undsättning och lyfte upp cykeln med Simon som fortfarande skrattade! Han frågade oss båda vänligt hur det gick och både Simon och jag svarade att det gått bra! Jag var bara blöt av att hamnat mitt i snödrivan!
Tack så Jätte mycket till mannen som hjälpte oss, säger jag trots att jag till 99,9% vet att han inte läser här! Väl hemma upptäckte jag att min högerarm har kommit lite i kläm så där ömmar det nu och blåmärket växer, men inga andra skador som tur är!

Nu är det snart dax att förbereda barnen för sängläggning och sen ska jag bara ta det lugnt och slappa framför Tv:n.

Trelleborg

Idag ska Simon och jag ta bussen till Trelleborg och besöka ögon-mottagningen! 
Simon gick inte igenom kontrollen vid 5-års besöket på BVC, vi fick göra ett återbesök för att testa synen, det resulterade sen i en remiss till ögon-mottagningen!

Vi får hoppas att han inte ska behöva glasögon, men det finns stor risk, då både Joakim och jag har synfel. Joakim är ju mer eller mindre blind utan glasögon.



Lucas är på lite dåligt humör över att få gå på fritids två timmar i eftermiddag, han brukar ju inte göra det på måndagar. Men jag vill inte ta honom ledigt från skolan sista timmen för att han ska kunna följa med.
 
Besöket på ögon-mottagningen är beräknad att ta två timmar och vad jag har förstått kommer Simon få ögondroppar som tydligen svider och då vill jag bara kunna ägna mig åt honom och ge honom lite mys både före och efter!

Lucas kommer gå hem och få vara själv en timma innan pappa kommer hem! Vill bara vara säker på att han får mellanmål i sig och ibland kan tiden bli väldigt lång när man är själv! Fast hade Lucas fått bestämma hade han velat gå direkt hem efter skolan, börjar bli stor kille nu!

Just nu inväntar jag att skicka iväg Lucas till skolan och ringa barntimmarna och meddela att Simon inte kommer idag! Han skulle egentligen gå på det idag mellan 8.30-11.30, men jag är inte helt ok, har problem med andningen och luftrören, så att cykla mellan hemmet och kyrkan två gånger idag känns som att ta ut sig allt för mycket!
Det räcker med att vi ska iväg senare idag!

Ha en bra dag alla!!

Lördagsmys!

Idag sov jag till 10.20, då sambon kom och väckte mig och sa att frukosten var klar! En lugn frukost och sedan gjorde vi oss iordning för att åka och fixa lite små inköp, killarna fick på sig byxor som de inte använt på ett tag just för att de varit lite långa, nu behöver vi inte vika upp dem längre, så killarna har nog växt några cm. Det innebär att byxorna kommer räcka fram till sommaren. När hösten kommer blir det att köpa en ny omgång byxor, tröjor m.m.

På vägen hem hamnade vi på Frasetti där vi handlade på oss ett antal kartonger med kakor av andra sortering, vad gör det om kakorna inte ser perfekta ut! De smakar i alla fall lika bra som de andra!!
De här blev det idag:

                                             

Idag åt vi hemlagad pizza igen, MUMS!!!

Nu blir det bara slapp i soffan och mys med barnen, kanske en film och helt klart lördagsgottis!

Imorgon ska vi börja plocka undan julen, granen & tomtarna ska bort, någon julbelysning blir kanske kvar och gardinerna får nog sitta ett litet tag till! Får se hur mycket energi vi har imorgon!

Önskar alla en trevlig lördagkväll!


Avslutad

Nu är den här arbetsveckan avslutad! Känner mig lite seg, har suttit uppe för länge på kvällarna!

Ikväll blir det en lugn kväll, barnen tittar på film eller spelar Tv-spel! Jocke ska iväg och träna och jag ska bara ta det lugnt och blev genast påmind om att det ligger en maskin tvätt som väntar på att hängas upp. Ja, ja bara tvätten, sen ska jag ta det lugnt!

Just nu sitter jag och tänker på att det hade varit skönt att få åka iväg på SPA! Vi satt och pratade lite om det idag på jobb! Kanske åtminstone skulle ta mig ett varmt, härligt bad!

Tvätten kallar, bäst att ta den innan jag har glömt den igen!!



Tänk vad tiden går....

Någon som känner igen den här krabaten!









Sen har vi en annan liten snygg man!



Sen så undrar jag vad de här kan va!







Ja, lite mysiga bilder kan man hitta i gamla datorer! Skulle vilja scanna in bilder på Lucas när han var bebis och hans första år innan vi skaffade digitalkamera!
En dag kanske jag får tummarna loss att göra det!

Datorer i överflöd

Just nu sitter sambon och jag i vardagsrummet med varsin laptop och samtidigt kollar Jocke igenom vår ena data som vi har haft inlämnad i två omgångar!

Då vår stationära data la av, trodde vi först att vi inte hade någon garanti/försäkring på den. Så vi var ganska snabbt ute och införskaffade en ny! Sen visade det sig att vi kunde lämna in den, det var ca 14 dagar kvar på försäkringen! Första gången vi hämtade ut den 23/12 kvarstod en del av felet och vi fick på julafton köra in med den igen! Nu har de bytt moderkortet och den verkar fungera bra igen!

Under lovet har Joakim gått igenom alla datorer och med den sista som han hämtade ut idag, har vi 4 fungerande stationära datorer och sen våra två laptop! Så nu har Joakim fått en data att koppla upp till vår 50 tums Tv, där han kan ha musik och spela ifrån! Prylgalna, nej inte alls............

Idag var det dax att köra igång på jobbet igen. Jag har ju jobbat de flesta dagarna under lovet, men det har ju varit väldigt lugnt!
Nu verkar det som om de på allvar ska ge mig datainloggning! Kanske skulle behöva någon timma med lite instruktioner om bla raindance, sen är ju det bra om jag kan komma in heroma för där fixar man allt med ledighet (semester & föräldraledighet), ja just det man sjukanmäler sig där också! Fast jag har inte tänkt vara sjuk, men det är ju inget man kan styra över!!

Nu ska jag varva ner lite till och sedan gå och lägga mig tidigt ikväll!

Kolla in de här......

Barnen har fått en försenad julklapp!!

De fick varsin bok och mössa av Fam Andersson!!



Barnens farmor brukar sy en hel del kläder till barnen. Nu är det hennes kusin som har sytt de här fina mössorna!

Tack så jättemycket!

Trött...

Inatt blev det inte många timmars sömn...

Gick och la mig strax efter 23.00, men kunde inte somna. Efter en stund fick jag en attack av klåda i hålfoten av fötterna. Min PPP (Pustulosis Palmoplantaris) blossade upp rejält och ett tag hade jag god lust att kapa fötterna med en yxa för att det kliade så fruktansvärt!! Tvättade fötterna i iskallt vatten det brukar dämpa klådan lite grann, men inte inatt! Jag smörjde fötterna med dermovat.. men det hjälpte inte heller. Grrrrrrrrrrr

När det sätter igång och kliar så här mycket, ska man ju helst inte röra fötterna. Men det är stört omöjligt...
Ibland så funderar jag på att använda ett rivjärn för att lyckas minska klådan!

Slutligen kom jag på att vi hade Tavegyl hemma, så jag tog det och ett antal timmar senare återvände jag till sängen.

Så här ser mina fötter ut nu, men tvärtom. Det är hålfoten som är sårig och resten av foten har hel hud!



Vissa partier är helt skinnflådda och det gör fruktansvärt ont när man rör på fötterna, för då blir det mm djupa sprickor!

De här salvorna använder jag mest till mina fötter!



Så idag är jag trött och fasar redan för tisdagmorgon, då jag ska sätta på mig skor och promenera till jobb!!

Hoppas ni har en bättre dag!
Kram

Änglagård 3

Idag har mannen och jag städat och plockat undan en del här hemma. Vi fick en väldig fart efter frukost då svärföräldrarna ringt och ville komma och besöka oss!

Idag blev det tidig middag, då jag skulle va i Malmö kl 17, för att hämta ut Biobiljetter! Jag blev sugen igår kväll på att gå och se Änglagård 3 och hade två fribiljetter att lösa ut innan den 19/1. Ringde först en väninna I Malmö, men hon passade barnbarnet och visste inte om hennes dotter kom hem i tid.
Ringde vidare till en annan vän och hon behövde verkligen komma iväg på bio, då hennes man begärt skilsmässa och ville ha henne ur huset snarast. Den här helgen hade han tagit barnen med sig, utan att tala om var de skulle... Sådana män tycker jag inte om!!!

Filmen var bra, men nr 1 & 2 var nog bättre!! Skönt va det i alla fall att komma hemifrån en stund och väninnan fick lite annat att tänka på ett tag!

Imorgon är det studiedag på skola och dagis, så barnen och jag ska ha en mysig ledig dag tillsammans! Funderar på lite bullbak, för nu är frysen tom på bullar! Sen ska jag nog använda symaskinen lite grann!!


Självscanning

Hela familjen begav sig i förmiddags till Maxi, inköpen brukar gå smidigt även när barnen är med!!
Barnen hjälps åt med att scanna in varorna och sedan betalar vi och traskar glatt ut ur butiken innan barnen börjar bli allt för uttråkade!!

Idag blev det inte lika smidigt som vanligt, vi åkte på en avstämning!! Jag har nog inte haft det på ca 3 månader, men idag blev det en!! Jag sa till barnen att gå utanför kassan med pappa och sen började jag plocka upp varorna på bandet.

Nervös, Nej inte alls!! Inte ens för att barnen skulle ha stoppat ner något utan att det blivit scannat!!

Betalade och kvittot kollades och avstämningen var OK!

Jocke muttrade lite över att han fick packa ner alla varorna i kassarna, men han tog initiativet själv! Jag hade gärna packat varorna, blev lite nervös för att han hade packat för mycket i kassarna! Han använde bara tre kassar och i vagnen hade jag lagt det i fyra och lite bröd vid sidan om som jag hade en extra kass för att packa ner det i! Papperskassarna höll, trots att de hängt med ett tag vid inköpen nu. Dax att börja kassera en del, innan påsarna spricker......

Nu kallar köket och kycklingfileèrna på mig!!
Idag blir det en enkel snabb variant, stekt kyckling, pommes och bearnaisesås och lite sallad till det!!

Till den som vill göra egen Pizzadeg...

Till en plåt….

4 dl Vetemjöl      

2 tsk Bakpulver

1 tsk salt

 

2 msk Olja

2 dl Mjölk

Rör ihop de torra ingredienserna först! Tillsätt olja och mjölk!

Vad man vill ha på pizzan kan man variera i mängder, bara att ta vad man tycker om eller har hemma!

UGN 225°

Lycka till!!


Lördagmorgon

Vaknade vid 7.30 idag och kunde inte somna om....

Barnen har varit uppe en stund, men håller sig i sina rum, pappan i huset sover fortfarande, inte så konstigt för han sitter uppe sent på natten och spelar Tv-spel!!!

Nu är frågan vad det ska bli av den här dagen, tittar man ut så är inte vädret så upplyftande. Dimma, plusgrader och snön töar...
Vet att många är trötta på snön, men inte jag! Visst, det är inte jättekul när det snöar i massor och det blir tungt att skotta, men det är ju så fint när det är vitt ute och minusgrader! Jag blir i alla fall mycket piggare och gladare då!!
Just nu kom det en liten Simon smygandes, som kröp upp hos mig i soffan! Mysigt med lite morgonmys med killen!

Ska snart ta mig en uppfriskande dusch och sen duka fram lite frukost! Blir nog en tur till Malmö och ett inköp av mat på Maxi efter frukost! Funderar på om jag ska ta med resten av familjen eller sticka iväg själv!!

Joakim ska under helgen sätta upp Simons Tv på väggen! Jag var ute och köpte en ny till honom på juldagen!! Väntar på att Ikea ska få in en byrå i lager, som vi ska ha i Simons rum, istället för den klumpiga Tv-bänken!

Gamla Tv:n


Nya Tv:n

Pizza....

Idag blev det hemlagad pizza till middag!

Barnen hjälpte till och göra pizzan!














En Vesuvi och Hawaii Pizza!! Den blev verkligen jättegod!!

Om någon la märke till killarnas snygga kläder, kan jag bara säga att de trivs med att bara springa runt i kallingar dagen lång när de är lediga!! Mycket tacksamt för tvättkorgen också!

Slappedag

Idag har man fått en extra ledig dag i veckan!!
Tog det lugnt på morgonen, åt lite frukost vid 10 och sedan tog jag datorn med mig till sängen och tittade på Våra bästa år, samtidigt som jag kollade runt lite på datorn!
Idag gjorde jag ett röjande i hallen på skorna och Joakim la i lite mer isolering vid dörren. Vi har ett otroligt drag vid ytterdörren, vi hade ju tänkt byta den i höstas, men det blev aldrig så. Nu har jag fått lagt på nya dörrmattor också!

Innan:


Alla skor borta och man ser lite av isoleringen:


Nya dörrmattor!


Har köpt två stora och en liten. Hade tänkt lägga de stora direkt ihop, men det såg inte alls bra ut. Så den ena stora la vi lite längre in i hallen!!

Shopping

Idag har vi varit iväg hela familjen och traskat runt i affärer, barnen var superduktiga idag! Ingen Simon som sprang runt och gömde sig, kladdade ner speglar mm.

De var inte de allra roligaste affärer barnen var tvungna att följa med i, skoaffär efter skoaffär. Det är ju helt hopplöst att hitta nya vinterkängor, jag som redan från första början inte brydde mig om priset!!!!!!! Har letat sedan den 22/12. 

Idag fann jag massor av vinterkängor, men storlek 36, visst har jag korta fötter, men de är ju JÄTTEbreda, till slut gav jag upp och vi skulle börja koncentrera oss på de andra sakerna som skulle inhandlas, då dök det upp en butik till. Scorett på Burlövs center.

Äntligen hittade jag något som var större än storlek 37......... Jag fann till slut något som kommer hålla mig varm och torr om fötterna resten av den här vintern



Jag hade ju helst av allt velat ha ett par i helt svart, men de är supersköna på fötterna och det viktigaste av allt, de är varma och vattentäta!! 

 

RSS 2.0