Påskgåva från jobb



Om en liten...

Om en liten stund måste jag skala poatis, men det är så trist att skala potatis, så jag fördriver lite tid här istället Lucas har kompisen H här, de har varit ute en stund efter skolan och sitter nu och spelar tv-spel. Simon sitter och tittar på film. Jag har inte hört något från arbetsförmedlingen. Nu är jag sur på handläggaren, säga att man ska ringa upp och sen inte göra det. Imorgon tänker jag göra ett personligt besök på AF när de öppnar kl 10. Jag är väldigt noga med att skriva upp och ha koll på när det gäller jobb,myndigheter, barnens skola m.m. Så att bli behandlad på det här viset gör mig arg. Dessutom tycker jag det är obehagligt att tiden går och rädd för att jag sedan ska bli beskylld för att jag inte skött mitt. Nu måste jag ta tag i det där skalandet av potatisen :-(

Trött....

Ja, det är bara förnamnet på vad jag är idag. Vid 03 vaknade jag av att Joakim snarkade. Det var omöjligt att somna. Vid 05 gick jag och la mig på soffan, men kunde ändå inte somna. Nu är jag trött, skulle gärna sova ett par timmar, men det går inte. Ska snart börja med maten, idag blir det pannkakor :-)

Överraskning

Ikväll fick jag en överraskning som fick mig att gråta, ja Joakim fällde en och annan tår han också. Vad behåller jag för mig själv ett litet tag till, måste ju få ner hjärtslagen i normal takt igen. Sov gott!!!

Luft och vatten

Visst kan man leva på luft och vatten!! Ja, man kan i alla fall undra ibland. Så på banken att enbart min lön kommer imorgon. Den andra hälften ska betalas ut via försäkringskassan som aktivitetsstöd. Ringer f- kassan, men de hade inte fått in något från arbetsförmedlingen. Ringer upp min handläggare på Af. Ja, tydligen har det snurrat runt rejält för honom. För det första skulle han ha ringt tillbaka för 3 1/2 vecka sedan. Nu hade jag tydligen en tid hos honom imorgon kl 14, här har inte kommit någon kallelse. Han var ärlig åtminstone när han kollade efter, kallelsen hade inte kommit iväg. Vad som hänt med det andra hade han ingen aning om. Nu ska han ringa tillbaks i eftermiddag ellerimorgon förmiddag. Får se hur det blir med den saken. Tyvärr är det ju så att vi har ju ingen superekonomi efter alla dessa år som jag inte har jobbat heltid. Vi får det att gå ihop månad efter månad, men uteblir min ena halva, så blir det genast panik. Det är ju den delen vi har till mat. Tur att det finns lite mat i frysen och att jag fick pengar när jag fyllde år. Ogillar att använda oss av kreditkort, en omöjlighet att betala tillbaka när man inte får ut så mycket som utgifterna lätt springer upp i. Jag hoppas ju på att det snart blir bättring med det. Min önskan just nu är att kunna jobba mer och slippa allt som har med bidrag att göra.

Nytvättat

Försöker komma på hur jag lägger in bilder från min mobil. Just den här bilden envisas med att komma lite på fel håll. Visst är det härligt med tvätt som kan torka ute, det doftar så gott, särskillt lakan.

Godmorgon

Då var det måndagmorgon! Solen skiner, lite kallt nu på morgonen, men jag tror det blir en kanonskön dag. Tvättmaskinen är igång och jag tänkte hänga ut årets första tvätt. Ha en ba dag!

Uppdatering

Dagarna bara rusar på och jag skulle ha fått in lite bilder. Har bytat modem och det tog lite tid innan vi fick igång det trådlösa.
Lucas fotvårta är borttagen och det syns nästan ingenting längre.

Bild på vårtan på morgonen






Dagen efter



Ytterligare någon dag senare



Som belöning för att Lucas var så duktig när vi de tog bort den fick en ny bandyklubba



Simon fick låna den gamla



Igår var vi ute och köpte nya skor till barnen

Lucas



Simon



Likadana



Nästa vecka ska Lucas börja med utegympa så det blev en ny jacka med byxa 








Ringa doktorn

Idag blir det att ringa HMC när kl blir 08:00. Lucas har en fotvårta som jag nu har behandlat med medel, filat på osv, men den vill inte ge med sig. Igår till middagen kunde han inte gå på foten, det gjorde ont och jag kunde nu se att vårtan lossnat och den tjocka roten som sitter fast i foten. Nu har jag precis varit uppe och tröstat en ledsen kille, han har klåda på hela foten och det värker i den. Klådan och smärtan är säkerligen en reaktion på överansträngdhet. Nu har jag kylt ner foten med en blöt handduk, gett alvededon mot det onda och tavegyl mot klådan. Nu hoppas jag att Lucas får några timmars sömn under natten. Lider så med mitt älskade lilla hjärta. Lucas gillar inte läkarbesök, han är rädd för att det ska göra ont, nu är han rädd för sprutor. Jag har faktisk ingen aning om vad de ka hitta på. Jag har ju köpt medel att stryka , plåster mm.Jag hoppas verkligen att vi får en tid. Håll tummarna för Lucas!

Måndagmorgon

Barnen friska och är i skolan. Vi har ett underbart väder idag, så strax ska jag promenera till bussen. Ska en sväng till Trelleborg. Ha en bra dag!!!

Mindre ont

Just nu känns det som om det skulle göra mindre ont att kapa armen, än den smärta som sprider sig i höger arm efter dagens fönsterputsning. Jag har ju redan problem med höger arm, ofta värk och nedsatt känsel i huden. Nu lär den värka lite extra mycket en vecka eller två. Men vad spelar det för roll när alla fönstren är putsade. Gardiner har det kommit upp också!!

Rena fönster







När jag ändå var igång och putsade, tog jag ugnen också. Den var rejält smutsig och jag har inte brytt mig. Spisen är 10 år gammal, lilla snabbplattan är lika varm på 1:an som på högsta. Handtaget till ugnsluckan drog Simon i sönder när han var 10 månader, den lilla plastbrickan till säkerhetsspärren har lossnat. Jag bara väntar på att spisen ska lägga av, så att jag kan få köpa ny. Vi gillar att köpa tekniska prylar, byta stereo m.m. vartannat år osv, men när det gäller spis, kyl och frys är det en sak som J inte tycker är nödvändigt förrän det lägger av, jag är av en liten annan åsikt där.

Nu kan man iallafall se in i ugnen





Nu skulle det inte förvåna mig om ugnen exploderar imorgon när söndagssteken ska tillagas, hade ju varit typiskt när jag gjort ren den!!

Nu är det lördagsmys med barnen som gäller och när barnen lägger sig, så gör jag detsamma!

Ha en mysig lördagkväll!!

Nyputsade fönster

Idag gjorde jag ett ryck när J körde till jobb. Jag satte igång och putsade alla fönster både inne och ute. Så nu är julgardinerna väck och lite andra gardiner ska upp. Men först en fikapaus på nybakade muffins och marabou cookies, rena sockerkicken för att orka ställa sig och stryka gardiner. Hoppas ni har en bra lördag! Kram

Det är lätt att gå fel

Ikväll kom Simon upp och öppnade vårt skåp med handdukar, han stod länge och kikade på hyllorna. Joakim säger till S att det är fel dörr, han står kvar. Jag kommer upp och frågar om han är kissig, får ett mmm till svar, öppnar och tänder på toaletten och leder fram honom till toastolen. Han kissar, tvättar händer och går sen och lägger sig. Det är inte så lätt att vara 6 år och gå upp på toaletten i sömnen. Nu är han nog lite extra virrig när han har feber. lägger mig tidigt idag, ska ju upp och jobba 07:15-08:30, sen hem och ta hand om barnen när J kör till jobb 08:45. Sov gott!!!!

oväntat, inte alls

Första VAB-dagen för i år. Vi lyckades klara det fram till mars månad. Nu ligger båda gossarna med halsont, lite hosta och feber. själv är jag inne på min andra vecka med nästäppa " rivjärn" i halsen. Joakim har snart varit förkyld i en vecka, han som annars sitter uppe till 23 på vardagarna, har den här veckan lagt sig innan 21. Så nu håller vi lite sjukstuga här!! Det är ju ganska så oundvikligt att bli sjuk på vintern när alla förkylningar och andra små otrevligheter härjar. Vi är tacksamma för att barnen är så lite sjuka. Nu är de ju sjuka samtidigt dessutom, annars avlöser de oftast varandra. Nu ska jag ta mig en kopp te och ge barnen lite juice, viktigt att dricka när man har feber. Ha en bra dag!!

RSS 2.0