Intensiv helg som satt sina spår

I lördags körde jag Lucas på scouthajk. Efter det körde vi in till Malmö för att köpa ny säng,skrivbord och sängbord till Lucas. Lånade lastbil på Joakims jobb och körde till XXXLutz där vi sett ut möbler.

Så här var det tänkt att bli!!








Vi monterade skrivbord och säng. När vi satt ihop själva ramen till sängen, kunde vi inte få ner den resårmadrass vi hade sedan tidigare. Mäter och upptäcker att sängen inte alls har bäddmått 90 x 200. Den var bara 89 x 200. Monterar ner sängen och jag åker in på söndagen. De vill först inte ta emot sängen. Efter många turer fram och tillbaka kan jag få ett tillgodokvitto. De tyckte att vi inte tagit reda på tillräckligt med info. Hade vi pratat med sängavdelningen vid inköpet hade vi kanske fått mer info. Sen så hade vi brutit paketet och monterat sängen. Vi hade ju aldrig gjort det om vi hade vetat att madrassen inte skulle passa i sängen. Jag var i affären flera timmar. Jag gav kanske upp för tidigt, men jag orkade inte fortsätta kämpa. Nu har vi ett tillgodokvitto i en affär som vi inte vill handla i mer. Sängbordet skulle vi få v 47 och bokhyllan hade vi tänkt köpa senare. Vi gjorde en retur på sängbordet och där kunde vi få pengar tillbaka.

Nu har vi ett rum som nästan är färdigt till Lucas, några taklister som ska upp och så ska vi köpa en annan sängram och sängbord. Skrivbordet har vi kvar, det blir inte som vi tänkt, men kommer säkert bli bra ändå.

Efter en sådan här helg är man ganska slut i huvudet, irriterad, besviken och fruktansvärt trött!!

En sjukling

Idag är Lucas hemma från skolan, ont i halsen och allmänt hängig. Just nu ligger han i soffan och tittar på Nicke nyfiken. Första sjukdagen den här terminen. Får hoppas att ett par dagar hemma hjälper och att han är frisk till helgen när det är scouthajk.

Idag har Lucas namnsdag!

Nu ska jag iväg och jobba ett par timmar, en får jag ta vård av barn resten av dagen.

Ha en bra dag!

Helgen som varit

Vi har ägnat större delen av helgen till att lägga golv. Legat på alla fyra, klickat i, slagit till och mätat, såga kortare bitar osv, nu är man en aning öm i benen. Joakim var illandes röd på knäna efter lördagen och hade svårt att ligga på knäna när vi la det sista igår. Vi har också varit ute och tittat på ny säng och skrivbord till Lucas, rummet kommer bli fint, men det blir ett stort hål i plånboken.

Fint väder har det varit hela helgen och idag också, till min stora lycka. Jag har ledig dag och ska passa på att gå en långrunda.

Ha en bra dag!!

Ut med jobb

Ikväll ska jag ut och äta med jobb. En kollega har nyligen gift sig och fyllt 40 år. Några av arbetskamraterna har hämtat upp henne och är nu på väg till Ölkafeèt i Malmö. Jag kommer inte sluta upp förrän vi 19.15 vid Moriskan. Sen middag, vilket jag inte är så van vid. Nu är jag jättehungrig och trött. Dax att fixa iordning mig, innan jag ska hämta upp de andra.


Godmorgon måndag

Efter en natt med dålig sömn, ger jag nu upp. Ligga och somna en halvtimma innan man måste upp är värdelöst.

Det är tyst i huset, barnen sover och J har kört till jobb. Det enda som hörs är tangenterna på datan och frysen som brummar. Om en liten stund är det dax att göra frukost till killarna, Mannagrynsgröt. Under tiden de äter frukost, tar jag mig en dusch. Jag äter frukost när Simon är lämnad på skolan, han har kort dag och blir hämtad av farfar kl 11.00. Själv ska jag till Trelleborg några timmar.

Ha en skön måndag!!

En avkopplande söndag

Idag vaknade jag tidigt, men somnade om och sov till klockan 8.30. Gick upp, duschade och åt frukost. Barnen spelade tv-spel och Joakim sov. Vid 10 körde jag mot Malmö och min vän Catta, vi har inte träffats sedan i somras. Vi tog en härlig promenad i det underbara höstvädret. Sedan gick vi in hos henne och drack kaffe och lite senare åt vi rester efter en middag hon haft igår. Klockan tickade på som vanligt när vi ses och idag hade vi nog extra mycket att prata om. Jag var hemma närmare 17, åt mat med familjen och spanade in Joakims jobb med Lucas rum. Det blir kanon!!


Odense

Idag har Lucas och Simon bakat bullar och chokladbollar.

Idag testade vi att baka bullarna med den här vita chokladen





Inget ovanligt att vi har vit choklad i bullarna, men det här var ju väldigt smidigt, jag slapp hacka chokladen :-)









Barnen tycker det är jättekul att baka och de börjar bli duktiga på att utföra uppgifterna.

Nu har jag sjunkit ner i soffan och tänker inte göra några större ansträngningar ikväll. Imorgon ska Joakim måla fondväggen, jag ska städa, tvätta, laga mat, lägga upp några byxor till mig och färga håret, kanske klippa barnen också. Tänkte att om jag gör allt imorgon så kan jag vila på söndag, eller så hittar jag något annat som behöver göras.

Ha en skön fredagkväll!!

Regn och blåst

Idag är det sådär tråkigt höstväder ute, regn och blåst. Jag tycker verkligen inte om sådana här dagar, särskilt inte när man är tvungen att gå ut i det. Jag hade gärna stannat hemma och tänt en massa ljus, sjunkit ner i soffan och tittat på Tv. Men jobba måste jag och att vara ute är en del av mitt jobb.

Jag ser fram emot imorgon då jag slutar redan klockan 12, har lovat barnen att vi ska baka bullar. Passar bra om det nu ska vara så här trist väder ute.

Önskar alla en trevlig dag!

Vattendroppar

Igår och idag på morgonen har jag hittat små vattendroppar på en krukväxt, bilderna är inte de bästa tyvärr!





Lite häftigt, eller hur!

En liten titt i Lucas rum








RSS 2.0