Kalas

Idag fyller Lucas 10 år, begriper inte var åren tagit vägen. Vi startade kalasfirandet igår. Han fick några presenter av oss innan kalaset, för att få resten idag på morgonen.

















Han har fått ny skolväska, strumpor, kalsonger, spel, Tintinfilm, linnen, pengar m.m.

Vi har fått köpt en sänglampa till hans rum



Igår fick en lavalampa av farmor & farfar





Lucas diggar musik med sina nya hörlurar



Till sist en bild på Simon som spelar Tv-spel, han vet inte vad sitta är....



Imorgon är det Valborgsmässoafton och lovdag för barnen. Jag ska till Trelleborg på förmiddagen, så 8:30 lämnar jag barnen hos farmor & farfar. På kvällen är vi bjudna till barnens kusin Alex i Trelleborg för lite Valborgsfirande. Ska ni hitta på något imorgon?


Kommer ni ihåg?

När vi höstas startade renoveringen av Lucas rum lovade jag att lägga upp bilder på slutresultatet. Först några bilder på tapet och golv innan och sist men inte minst det slutliga resultatet. Vad tycker ni? Lucas är nöjd och det är ju ändå huvudsaken!

16 år

Idag är det 16 år sedan min systerson Erik kom till världen. Stort Grattis Erik på födelsedagen!!

Dagens middag

På tisdagar brukar vi ha plättar, barnen älskar det! Om jag någon gång inte gör det, blir barnen sura och arga. Saken är den att jag är så fruktansvärt trött på plättar, det är inte så gott längre, tur att det snart är sommar, då brukar vi inte ha plättar varje vecka, orkar inte stå och steka i värmen. Idag fick barnen sina plättar, men själv åt jag en fransk omelett med krabbstuvning, det var grymt gott och smaken sitter fortfarande kvar, lite så att jag skulle kunna tänka mig lite till, men tyvärr, det är slut och äggen också

Inspiration

Idag på eftemiddagen stod en kollega till mig och bakade kakor till ett möte ikväll. Det doftade så gott och när jag kom hem pratade Lucas om kex eller kaka till deras dag i skogen, ja varför inte. Jag har precis bakat chokladsnittar, så nu doftar det lika gott i mitt hem som det gjorde på jobb.

På väg

Åker buss till Trelleborg, ska kika runt lite på presenter till Lucas som om ett par veckor fyller 10 år

Simon kan cykla

Idag har Simon lärt sig att cykla, ja nästan iallafall, han kan hålla balansen, cyklar en lång sträcka och kan stanna utan att ramla varje gång. Det han däremot inte lärt sig än är att komma igång och att svänga runt på en större yta. Det innebär mer träning imorgon, Joakim och jag får ställa oss på varsin ända av cykelbanan och hjälpa till att starta och ta emot när han stannar. Det är ett stort steg för Simon, vi har övat sen Simon fyllde 5 år augusti 2010. Det har varit en väldigt rädd Simon, som med mycket tårar gått av cykeln lika fort som han satt sig på den. Vi har inte kunnat släppa taget tidigare då han suttit snett och haft noll balans, men idag fanns den där, balansen. Han var på väg in i ett förråd och lite buskar, tårarna rann och han var arg som ett bi och ville inte fortsätta. Men idag kände jag att det var så nära på att lossna och ja efter ett tag fick jag jogga med för att han inte skulle falla när det var dax att vända, han har lyckats en gång, ramlat några gånger. På bilden nedan har pappa kommit hem och sprungit med en gång och jag fångar honom på bild innan jag tar emot.

Tradigt väder

Tycker det är tradigt väder, längtar efter sol och värme, precis som de flesta andra i det här avlånga landet.
Igår gjorde vi ett röj på ungarnas rum, fick rensat ut trasiga leksaker, sorterat ut för små kläder osv. Fick ihop en hög med köksleksaker, muggar, grytor och en kaffekittel, tog med sakerna till jobb, barnen där älskar att leka cafe m.m. De sakerna brukar förbrukas snabbt, en sak var dag som glöms ute och försvinner, gör att det ofta behöver köras till ikea för att handla nytt.
Påskdagen bjöd på fint väder, i allafall så fint att vi kunde grilla på vår nya grill.

Glad Påsk



En dag vid havet

Idag har jag varit vid havet med 30 barn från jobb. Ville inte alls ge mig iväg på morgonen, kände mig frusen och hade ont i huvudet.
Det blev en kanondag, blåste inte för mycket och solen sken på oss hela tiden. Barnen lekte i sanden, plockade stenar och en del barn lyckades bli blöta om fötterna, alltid samma sak. Barnen var på glatt humör och efter dagen tyckte mer än hälften att det är mysigare vid havet än i skogen.












RSS 2.0