Bara slappa...

Idag steg barnen upp kl 7.50, satt och tittade på TV till kl 10.00. Jocke och jag låg fortfarande och halvsov!!
Efter frukost traskade vi ner i byn och handlade lördagsgodis. Barnen har varit inne resten av dagen och lekt,spelat och sett film. Just nu sitter vi och tittar på TV och äter Gottis, men lillebror börjar bli trött så jag ska borsta tänderna på honom och stoppa honom i säng!! Jag klippte honom tidigare så då fick han duscha och hoppa i pyjamasen!!
Ha en trevlig lördagkväll!!

Min Nya bil...

Idag tog jag tåget till Tomelilla och traskade genom centrum till bilfirman!! Försäljaren blev lite snopen när jag dök upp för han hade erbjudit sig att hämta mig på stationen. Det var uppehåll och då  passade det med en promenad, regnet kom precis när jag gick in på bilfirmans parkering!!
Blev bjuden på kaffe och vi började gå igenom lite papper, under tiden var någon iväg och tvättade min bil!! Det blänkte om den när jag fick den, men resan hem visar redan tydliga spår!!



Sussie och Jörgen, det är bara en ren slump med färgen... Men den är fin, särskilt nytvättad.



När jag ändå var i Tomelilla var jag en sväng på Bo olssons och efter det tog jag en tur till Jockes faster som bor  där!! Hon och hennes sambo, (de har varit ihop sedan ungdomen, men kom aldrig längre än till förlovning). Kjell är trots sin ålder över de 70 mycket insatt i all teknik när det gäller bilar och datorer m.m. Dessutom har han kunskaper ang viner, likörer, konjak m.m då han har jobbat på systembolaget!! Han har själv en Saab 9-5, dock en nyare variant. Han har nog köpt alla sina bilar på Otto Olssons bil under alla år,först Opel men de senaste gångerna Saab. Så han var klart nyfiken på min bil. Vi drack kaffe och pratade på i två timmar, jättekul att hälsa på dem. Vi sågs senast i lördags när Jockes pappa fyllde år, men det finns alltid samtalsämnen vid vart tillfälle.

Roliga Nyheter!!!

Ja,som sagt som omväxling till allt trist som hänt senaste tiden eller ända sedan ett helt år till baka!!!

Verkar det som om saker och ting, äntligen börjar gå i rätt riktning!!

I lördags hittade jag min blivande bil som jag ska åka och hämta i Tomelilla imorgon! Får hoppas att vädret är lika vackert då som idag, så att jag kan lägga in lite bilder på mitt senaste kap!

Nu till de roliga nyheterna, en del vet redan. Men för de flesta är ni helt ovetande!!!  Det är först idag som allt börjar kännas riktigt verkligt, det är ingen dröm längre utan bara så himla kul!!!
Nu undrar jag vad alla får för tankar!!!

Pratade med en god vän idag och när jag sa att jag hade något att berätta, fanns det bara en sak som dök upp i hennes huvud. Hihi

Nu ska jag fortsätta där jag blev avbruten igår. Som ni vet har man letat efter annat jobb till mig, det har varit lite nervöst för hur allting ska gå till. Ny arbetsplats, nya kollegor osv, gräset behöver ju inte vara grönare på andra sidan!!

Nu har jag istället fått en projektanställning, som samordnare för läkemedelsutbildning av 1000 undersköterskor, en ho sjuksköterskor och anhörigvårdare!! Jag ska ta emot alla anmällningar, sammanställa alla och skicka ut brev/svar när de blivit inbokade av sina önskningar. Dessutom kommer jag också att bemanna alla arbetsplatsernas vikarier och lägga in dem i vårt lönesystem så att vikarierna får sina löner och att de betalas av projektet. Tur att jag har jobbat med lönesystemet tidigare, nu behövs det lite uppdatering, för det är ändå 4 år sedan jag gjorde det senast.

Projektet har hållt på sedan nov 2008 och kommer avslutas mars 2010. Jag fick slutgiltiga besked igår, kommer att börja nu på måndag den 2/3- 2009 och hålla på till 30 juni, uppehål i sex veckor och sen är det fullt ös till 31/12. Jag kommer att sitta på ett kontor mitt i Malmö. Insåg snabt att parkeringsavgift på 15 kr i timmen inte kommer fungera så det blir till att ta bussen. Parkering skulle kosta ca 1200 kr i månaden och busskortet kostar bara 690kr. Kanske lite synd med tanke på min nya bil jag har hämtat idag, men kan va skönt och ha om man försover sig eller ta bilen till ett köpcentra och sen bussa därifrån, den dagen jag vill handla på vägen hem osv. Den kommer säkerligen att bli använd lite då och då.

Nu har jag chansen att fundera mer på vad jag vill, ev utbildning i administration. Har möjligheten att jobba kvar där jag varit sista åren. Kanske det dyker upp andra jobb, eller så kan det bli förlängning av projektet. det finns ju ca 7000 usk i Malmö, men det hänger på regeringen.

Jag längtar till måndag och alla nya utmaningar, jag får tre veckors intruduktion av min kollega, innan hon sticker till Österike! Under tiden som hon roar sig ska jag ta över ruljansen, det är lite pirrigt men samtidigt bra!! Jag måste kunna allt om projektet och vad jag ska göra, ju fortare man sätts in i rutiner dessto bättre!!

Den här morgonen vill jag inte uppleva igen!!

Det är Nu exakt ett år sedan som Joakim kom och väckte mig på morgonen,fredagmorgon och barnen och jag kunde sova ett par timmar till!!  Du,Anneli det är helt blött i tvättstugan! VA??? Jag kom snabbt ur sängen och följde med Jocke ner!! Vi hade en trasmatta på golvet för det var så kallt på golvet och när jocke klev in på morgonen för att sätta på sig arbetskläderna var den blöt!! Ett av de inkommande rören till varmvattenberedaren hade sprungit läck! Det var inte inte en jättestråle utan en liten nätt stråle som gick rakt upp och in mot väggen!!







Det var tur att jag inte jobbade när det här inträffade, för oj vad många samtal man ska ringa, vara hemma och öppna dörren osv. Conny från allservice kom samma dag men hade ingen möjlighet att ta ut varmvattenberedaren samma dag och dessutom var någon från anticmex komma och mäta fukt och sen skulle någon från en byggfirma komma och se hur allt såg ut!!
Under lördagen och söndagen tog Jocke och jag bort en del av inredningen i tvättstugan så att det skulle bli lättare att ta bort varmvattenberedaren på måndagen!!









Ja, så här såg det ut när man fick bort en del av inredningen i tvättstugan. Mögelskador på väggar och garderober bla.
Jag kommer att visa fler bilder från vattenskadan efter hand som tiden går, hur vi hade det under den här tiden!!

UPPDATERING .......

Nu är det ett tag sedan jag var inne och skrev senast!! Här har hänt lite av varje!! Sportlov, men barnen var bara lediga på fredagen! Letat bil m.m.


En dag när vi kom från dagis och fritids, var det flera barn som var ute och åkte skidor, Lucas hängde på!!






En ledsen Simon för att han inte hade några skidor, men nu kan han ta över storebrors, då han har fått ärva efter kusinen Alex. Han fick nya av sin mormor/morfar och barnens farmor/farfar!! De har lovat att köpa fler i större storlekar!!



Simon åkte snowracer och här försöker Lucas komma upp för backen!!


 
Så här trött var Simon en dag när han kom hem från dagis och hade ätit lite mat!







Man skulle kunna tro det var fredagen den trettonde, men Nej,den 20/2 enda dagen som barnen var helt lediga från dagis och fritids och då såg det ut så här på tomten!! Någon tonåring / vuxen hade varit inne på vår tomt och tagit Lucas snowracer under natten mellan 24.00 - 05.30!! Inte lite fräckt, man kan klart se att det inte är något barn som varit inne och lånat den, då den var upplyft rakt upp och skostorleken av fotavtrycken kan nog vara storlek 40.



Pappa var snäll och köpte en ny på väg hem från jobbet, vi tyckte så synd om Lucas som blev helt förkrossad när jag berättade vad som hänt. Det var tur att jag la märke till det innan jag hade klätt på dem och skickat ut dem!!



Igår hade vi lite tokiga saker för oss här hemma, mycket bus och skratt! Vid frukost bordet skojade vi om att kasta ut barnen i snön och sen var jag hämtade in lite snö som jag stoppade innanför deras tröjor. På eftermiddagen hade Lucas hämtat in en snöboll som han skulle kyla ner mig med, han lyfta på tröjan och tryckte den mot min mage, jag reagerade inte och han tyckte den var kall att hålla i. "Vad konstig du är mamma, som inte tycker det blir kallt!!", sa Lucas och kastade snöbollen på mig!!
Nu hade vi under flera timmar skämtat om snön och då sa Lucas jag ska göra en snöängel i bara kalsongerna, men han kom inte längre än så här förrän han sprang in igen!!



Simon gjorde också ett tappert försök, men han stannade kvar på trappan!!


Bilfri.............

Nu är det slut på alla långa inlägg om min bil, BILEN ÄR TILLBAKA PÅ BILFIRMAN !!
Hade bokat tid med en av Hedbergarna, en av fjärde generationen som leder företaget. Mötet tog lite mer än en timma och sedan kunde jag gå nöjd därifrån!! Jag har fått tillbaka hela köpesumman, ersättning för skatt, bilprovning med mera!! Han försvarade inte sin personal utan tyckte allt var mycket beklagligt!! Ibland försöker personalen sopa en del misstag under mattan. Han var tacksam för att vi kunde lösa det här på smidigaste sätt och att han får en inblick i vad som hänt, han fick min anmälan till ARN, som underlag när han går ut till sin personal, för att åter gå igenom  vad de har för riktlinjer och mål på Företaget!

NU SKA JAG BARA HITTA EN ANNAN BIL, med större inblick i vad jag ska tänka på och vad jag ska ha för papper med mig och hur de fylls i, hoppas jag på att snart vara en GLAD och NÖJD BILÄGARE!!!


Två slutkörda killar har kommit hem!!

Simon som varit hos Farmor och Farfar, hade varit ute på långpromenad igår till en ny lekplats!!! Han var nog uppe lite sent igår också, för han och farfar sov till 9.30 idag!!

Idag var Simon ute och åkte pulka och sedan hade de gjort en snögubbe!!

Simon är en kille som verkligen har stark vilja!! I Torsdags när de hade varit ute på dagis hade Simon inte hunnit in på toaletten och allt hade blivit nerkissat, kläder, overall och den en stöveln var blöt av kiss. När vi kom hem tvättade jag dem och la dem på en handduk framför ett element, men de var ju inte torra nästa morgon. När vi var ute och handlade skor i höstas hittade jag jättesnygga svarta kängor, med lite rött på. Simon har totalvägrat att använda dessa,bara skrikit aj,aj och tagit av dem igen. Men i fredags hade jag inga andra att sätta på till dagis, förutom gympaskor. Talade om att stövlarna var fortfarande blöta, att han fick ta dessa till dagis och där har du ju andra kängor att använda. Det gick OK!

Idag när vi hämtade honom hos farmor och farfar hade han vägrat att ta på sig sina stövlar,för det var kiss i dem. De hade förklarat att mamma har tvättat dem, men Nej han skulle ha kängorna!!! När vi vuxna satt och pratade om det här; sa Simon om igen de är kiss i dem!! Men Simon jag har ju tvättat dem,så nu är de rena!!! Lång Tystnad.............." Innan var det kiss i dem!!!"    Ja, men inte nu!    "Nej,....."

Lucas som varit hos Annika och Andreas har haft fullt med aktiviteter, bla fick han följa med dem till Andreas pappa som fyllde år på lördagen!!
Under nästan hela dagen var de i väg och åkte pulka tillsammans med några andra!! Vi tyckte det blev för mycket med snowracern, men han hade fått låna av någon annan. Annika hade också åkt lite pulka och åkt över  en håla så Lucas pulka sprack lite i sitsen. Vad bra sa jag, en sak mindre att förvara under sommaren,då kan vi slänga den här när vintern är slut och köpa ny nästa vinter.
Backen de hade varit i var tydligen ganska så lång, så när de hade kört därifrån hade han somnat med en gång och det gjorde han i bilen hem ikväll också.
Både Lucas och Simon är väldigt förtjusta i Annika och Andreas, då de inte har egna barn, skämmer de bort våra istället!!
Lucas hade fått sova i dubbelsängen med Annika medans Andreas hade fått sova på en madrass nere på golvet!! Vi skojade och sa att nu lär ju inte Lucas gå med på och sova i sin säng,som är över 10 år gammal jämnfört med deras Hästensäng!!

Barnen har haft det bra, var och en på sitt håll!!   Fått full uppmärksamhet, hela helgen!! Tyvärr har man inte så mycket tid att lägga ner på barnen som förälder, man har alltid de vardagliga bestyren att sköta samtidigt. Nu vet man att de har haft det bra och man själv har kunnat slappa och inte ta hänsyn till att maten måste bli klar osv. Nu har man Nya krafter och TÅLAMOD!!

Hur mycket man än älskar sina barn, finns det gränser för gnälliga barn, rastlösa barn som inte kan sysselsätta sig själva, trots att rummen väller över av leksaker. Nu längtar jag till måndagkväll,när man sitter och pratar vid middagsbordet, mysstunden på Lucas rum med kramar och pussar, innan vi går in och lägger Simon i hans säng!!

Letar Ny Bil !!!

Det blev sent i lördagskväll, men jag kom i säng ca 02.00, Jocke hade suttit uppe till ca 5.00.

Jag vaknade vid 8, men somnade om och sov til 10.00. Jag såg fram emot ett par timmar för mig själv, men Jocke kom strax efter!! Jag satt vid datan och han la sig på soffan och somnade om. Sen efter frukost åkte vill Mazda Center och efter det blev det en sväng på Hyundai.

Jag har bestämt mig för att häva köpet av min Renault då man inte lyckades åtgärda felet på tre gånger och sedan lagar man bilen utan att vi hade gjort ett gemensamt beslut av mina två alternativ, dessutom visade det sig att Bilen inte hade blivit lagad på Bilia, så nu har jag tagit mitt beslut. Om det blir bra eller ej, får vi se om ett tag!

På tisdag ska jag träffa en av ägarna till Hedbergs och jag hoppas att vi kan mötas till en bra lösning av det hela! När man häver ett köp drar man av en viss % av köpesumman gånger de mil man kört, men då jag har haft bilen inne fyra gånger och tredje gången talade jag om vad det var för fel osv,osv. Så anser jag att de inte ska dra av något alls, dessutom tycker jag att de ska ersätta mig för att det tog nästan tre månader innan man lyckades laga felet, men samtidigt gått emot det jag har sagt som kund. Ersättning för all frustration och alla samtal jag har lagt ner på bilen, alla gånger jag fått åka till bilfirman, utan att ens vara i närheten. Aldrig vetat när jag får tillbaks bilen och lånebilarna som aldrig varit fulltankade har gjort att man tankat för 100 kr gången.

Nu ska jag börja leta efter en annan bil, men det fanns så mycket utrustning i bilen som jag önskar få i nästa bil också.
Fastnade för en idag, men vet inte om det var för att färgen var exakt samma som den bil jag EJ ska ha, tycker den vinröda färgen är läcker. Har suttit på nätet och kollat en del, svårt att hitta en i samma prisklass!

Det jobbigaste när man är och tittar på bilar är att man ser så många bilar du skulle kunna tänka dig, men plånboken skriker NEJ! Vi kunde naturligtsvis inte låta bli att titta på senaste modellen av Mazda 6, oj vad fina de är och vilken utrustning man kan få till nu!! Varning för bil som kör om i döda vinkeln, Ja snart behöver man inte tänka när man kör bil. Volvo har ju en utrusning där den bromsar när du kommer för nära bilen framför!

Barnlediga!!

För två veckor sedan frågade Lucas sin Faster Annika och Andreas om han kunde få komma och sova över. Han och lillebror gjorde det för ett halvår sedan, för första gången. Sedan dess har Lucas pratat om det, men ibland rusar tiden iväg och saker drar ut på tiden.

När vi vuxna hade pratats vid och bestämt dag, så ville farmor och farfar ha Simon hos sig! De har aldrig blivit något tillfälle då Simon har fått sova över där själv. Men Nu fick de ÄNTLIGEN en chans att bara vara med lilleman!!

Det känns lite konstigt att det har varit tyst och lugnt hela eftermiddagen och kvällen!! Jag saknar redan mina små Älskade killar!!!

Vad hittar Då föräldrarna på, för vi skulle ju inte göra något!! Jocke har jobbat idag och jag var och lämnade barnen.
När jag kom hem firade vi Alla Hjärtans dag med att äta ett kärlekspaket, ja de var något de sålde på Entre i Trelleborg, bakelser med ett rosa marsipanhjärta på och var sitt vaniljhjärta!!
Sen så har Vi suttit vid varsin laptop, jag sitter kvar och Jocke har gått över till playstation 3!! Inte ens en middag orkar vi med!!

Ha en trevlig kväll!!!


Simon på Teddy

Idag var det dags för Simon att åka till Teddystudien och äntligen få träffa Monica som han har pratat och längtat efter i flera veckor!! För er som inte vet vad Teddystudien är: Simon visade anlag för diabetes när man tog prov på navelsträngen!! Teddy är en frivillig forskning man är med i för att ta olika prover,under de fyra första åren åker man dit var tredje månad,man mäter,väger och tar blodprover på barnet! Man svarar på ett antal frågor, om hur man upplever sitt barn,man lämnar in en tredagars kostregistrering två gånger om året,skickar in avföringsprover en gång i månaden. Man för dagbok över sjukdomstillfällen,mediciner barnet tar,om man varit i kontakt med sjukvården,barnet varit inlagt. Svarar på ett antal frågor om något särskilt hänt sedan sist. De kan vara frågor som börjat /bytat dagis, dödsfall inom familjen,skillsmässor,ekonomiska bekymmer,arbetslöshet,varit ifrån någon av sina föräldrar en längre period(ev  legat på sjukhus osv. Utifrån varje fråga bedömmer man hur det kan ha på verkat barnet, inte alls, lite, mycket, positivt/negativt. Det är likadant med de frågor som föräldrarna svarar på. Genom blodproverna kan man mäta om barnet utvecklar antikroppar som kan utveckla diabetes. Visas inga antikroppar innan fyra års ålder minskar man ner på besöken, till två gånger om året. Studien är tänkt att pågå upp till 15 års ålder!! Man får avsluta när man vill och jag kommer ta Simon dit så länge han själv är med på noterna!!

Simon i provtagningsrummet!!



Simon blir vägd av Monica,15,4 kilo!!



Simon ska kolla längden, 93,5cm. Blivit 1,5 cm på tre månader.



Simon blåser såpbubblor!!!



Nu är det dags att tanka flygplanet,som Monica brukar säga!!



Monica tvättar av armen.



Nu är det dags att tanka teddybjörnen!!! Monica hjälper till!



Simon är jätteduktig på att byta provrör!!



Monica är helt underbar teddysköterska, Alltid Glad och Så bra på att hantera Simon,pratar och leker och gosar med honom!! Man märker tydligt på Simon att han trivs med henne och nu när han är lite större pratar han ofta om Monica!



♥ Visst är han Duktig, vår lille Simon ♥


ORKAR INTE MER!!!


Jag har hållt på och kämpat med bilen,suttit upp långt fram till morgonen,läst info,antecknat,noterat allt jag måste få med vid hävning av köp.Imorse gjorde jag det sista i anmälan,fyllde i formulär och tog fram bildbevis,hade en sak kvar att skriva och det var min begäran om skadestånd för den långdragna processsen,pratade med Konsumentvägledningen och bestämmde tid tisdag 10/2.

Telefonen ringer och samtalet är från Hedbergs,din bil är klar nu! Jag blev paff och undrade om mina två alternativ gått in,vi skulle höras av. Jag lämnade bilen för över en vecka sedan och väntat på besked, jag har mått jättedåligt under tiden. Jag fick bara ur mig att det här har vi inte kommit överrens om. Jag fick klara besked på om jag inte hämtade min bil nu skulle de börja debitera mig för lånebilen. Klockan var nästan 12.00, när jag fick samtalet,hade inte ätit frukost och var tvungen att duscha innan jag körde. Hade en tid och passa iTrelleborg 14.45. 
När jag kom in på Hedbergs så arg och på min vakt att hade blickar kunnat mörda så hade jag tagit död på flera stycken. Ett kort möte ägde rum på stående fot med verkstadschef och försäljningschef mitt i bilhallen. Jag fick börja med att dra min version,att senast vi hade kontakt den 29/1 så fick jag info om att man skulle lämna besked till mig så snart man tagit ställning till mina två alternativ och att vi då satt ner och pratade igenom det hela.Jag har inte hört något från dem förrän idag,och att man nu lagat bilen och tror att det ska lösa allt,jag protesterade,de sulle minsann inte komma och sätta sig på mig!!!! Jag kommer häva köpet,för man har gått långt över vad som står i konsumentvägledningen. Verkstadschefen blev tillsagd att ahn kunde gå nu.
Jag talade om att jag sökte en av Hedbergarna själv och att jag redan gjort en anmälan(dock hade den inte blivit postad). Nu fick jag info om att de hade tänkt betala servicen på Bilia,så det var bara och boka tid. Nej,jag ska häva köpet! Han talar om för mig att då tar du din bil med dig idag och så fick jag göra upp med Hedberg själv.
Nu informerar han mig att man har lagt ner tio tusen kronor på att få felet åtgärdat och att bilen varit på Bilia. Han drar upp att jag enbart lämnat det kodkort som inte fungerade, men det var ju personal själv på bilfirman som inte ville ersätta det,jag kunde ju använda nyckeln. Jag menade på att då går det ju lika bra för dem att göra det. Jag fick ett nytt kodkort och jag meddelade att det kort som fungerat inte hade gått att använda nu när jag kom till bilfirman,det måste ha något med omprogrameringen att göra.
Det sista jag fick slängt i huvudet var mitt mail jag skickat,han fick kontakta en advokat ang det, jag förstod inte vad han menade först,men det finns en sida på http://www.reco.se/ där man kan rekommendera/kommentera olika firmor. Jag hade loggat in mig och skrivit ett långt inlägg på den sidan om Hedbergs bil Fosie i Malmö. När jag skrev det blev det oerhört långt och gick inte att lägga in. Jag kortade ner det och någonstans när det var ok,kom det upp en sida där man kunde posta inlägget,det gjorde jag(hade ingen aning om att det då gick ett direkt mail till firman). så nu får jag väl se om man kontaktar mig för att jag gjort ett kränkande inlägg, gå gärna in på sidan och sök på Hedbergs bil foasie i malmö. Min är undertecknad med anneli g.
Tog lånebilen och körde upp till min bil där jag flyttade över bilstolar m.m. Körde för att ställa bilen på parkeringen för hyrbilar. Mitt framför dörrarna till verkstaden ser jag en bil framför mig som stannat till på väg in till parkeringen som var vänster om oss, då jag ska rakt fram och ser att bilen tvekar vart den ska hän,stannar jag bilen.
NU SUSSI E KOMMER DEN I REPRIS : Bilen backar mot mig och jag tänker stanna nån gång,du måste väl ändå se att jag står här.Jag tutar och pang,bilen har backat rakt in i lånebilen. Jag flög snabbt ut och ut kom en man som ber om ursäkt,han såg mig inte,han börjar undersöka min bil och hans fru kliver ur bilen. Jag är egentligen ganska likgiltig,det var ju inte min bil. Hon säger till sin man att han får ju se sig för. Jag säger bara något kort om att jag stod still och såg er komma backandes emot mig,jag trodde han hade koll bakåt. Jag får i alla fall gå in så att någon kan se på bilen då det är en lånebil. Den enda jag ser är fösäljningchefen och talar om att någon backat på min/er bil precis utanför,så om någon kan komma ut. Ja,vänta lite.
Verkstadschefen kommer ut och mannen som backat på mig tycker att det är ju inget,det var ju bara lite plast på regskylten som var lös.Han är upprörd och nog lite skrajsen, V-chefen tycker att jag ska få en chans att yttra mig. Jag kom körandes bakom bilen men när han stannade och inte visste vart han skulle hän,stannade jag för att inte riskera att köra snett bakom hans bil om han började backa. Jag såg att han la in backen och kom emot mig,jag var ca tio meter från honom när jag stannade,man hinner inte tänka så långt på de sekunder de tar,han måste ju se mig,nej,tut , pang  och för sent.
Det ska skrivas en skadeanmälan,nu börjar mannen bli hotfull och påstår att jag ljugit,att jag sagt till hans fru att jag stod där,men han såg aldrig mig när han körde förbi.Nej,det är klart jag kom körandes bakom dig och stannade när jag inte visste var du skulle köra. Jag började fylla i skadeanmälan och lämnade sen över pappren till mannen då jag fick gå till min bil för att hämta mitt körkort,när jag återvände var han rejält uppspelt över att han kunde få betala självrisk och vänder sig till mig och in för vittnen säger han "Jag hatar folk som ljuger,om du ljuger så kan jag också göra det, jag har kört bil i Sverige i 22 år .(Jag har själv haft körkort  i sexton år, plus två års övningskörning) Mannen fortsätter jag vet hur man kör bil och om du var bakom mig så är det du som gjort fel,om du såg mig backa,varför tuta,du kunde också backat............
Ja,hade jag kommit bakom honom och han stannat och jag kört in i honom hade jag varit skyldig,men nu stod jag still när han backade in i mig. Min förklaring i skade anmälan är gjord enligt beskrivning uppritad av hur jag upplevde det hela, kort förklaring Bil B backar på mig  A när jag stannat tio meter bakom. Hans beskrivning börjar med att "Jag backade å såg inte  blev påbackad när jag stod stilla". Han fortsatte sitt hotande om att jag hatar när folk ljuger,du kom körandes snabbt och körde in i mig när jag backade. Jag kan känna mig rätt lugn på att dels hittar man inga fler fel på bilen och då går inte skadeanmälan vidare, skulle det blivit skada på lånebilen kommer min ifyllnad av blanketten tyda mer på sanning då jag fyllt i fullständiga uppgifter och han har inte gjort det. Hans förklaring är också att om han hade backat in i mig hade bilen blivit inbucklad < ,Skulle jag oxå kört när han backade hade sällen blivit större och hans bakskärm hade spruckit, han hade en ford mondeo och de är bara plast i bak och framskärm.

När hela den här proceduren var över och jag pratat lite med verkstadschefen,vet jag inte längre om jag ska häva köpet. Jag verkar fortfarande ha en chans till gratis service, och har fått utbytt delar på bilen som är värda en del. Jag får ta ett snack med herr Hedberg imorgon.

När jag kom till Trelleborg gick luften ur mig,ingen mat,trött av allt uppesittande,ilska för att hedbergs inte hade haft kontakt med mig,all energi jag lagt ner till ingen nytta/eller så är det pga det som allt verkar lösa sig. Kränkt av en person som jag hade lust att vrida nacken av pga hans först be om ursäkt och sedan peka finger och gå emot mig som om han skulle slå till mig. Jag hade tid hos min psykolog och bröt ihop totalt,jag grät och var så arg att jag lät ilskan och hela situationen gå ut över mig själv, jag har fruktansvärd ångest och kan inte släppa dagen.  Själen gör så ont att det känns som om jag ska spricka/explodera. Varför kan jag aldrig bli fri!!

HELG,Vad är det???

Nu är det redan söndagkväll, men vet inte var tiden tagit vägen!!
Fredagkväll blev både Joakim och jag uppe alldeless för länge, jag la mig 04.00 och jocke någon gång efter det. På lördagen var vi i stan och köpte födelsedagspresent till en av Lucas kompisar som skulle ha maskeradkalas på söndagen. Sen var vi på Maxi och båda barnen lämnades i lekrummet,vi skulle bara ha lite småsaker,men utan barn hade vi chansen att titta på lite prylar som ev ny skrivare/scanner/kopieringsapparat, lite annat smått och gott. När vi kom för att hämta barnen upptäckte vi att den där timman redan hade gått.
När vi kom hem tog vi en enkel fika, grannpojken kom och knackade på och Lucas gick in till honom. När kl 17.00 och jag hade lagat middag som båda barnen önskat (tacos) och skulle hämta hem Lucas surade han och skulle inte med hem. Han fick blev kvar med varningen att det blir ingen mat,glass och godis när du kommer hem. Två timmar senare kom han hem, vi satt med godisskålen och tittade på Robin hood. Lucas trodde han kunde komma in och slå sig ner hos oss, men Nej. Vi måste markera och hålla fast vid vad vi säger, han åkte upp på sitt rum. Efter en stund trodde han att det skulle hjälpa om han kom ner och gav oss en kram och sa förlåt, men han fick stanna på sitt rum och meddelades att den kramen och ursäkten kan vi ta när du ska lägga dig! När det gått ca 30 min var jag uppe och frågade om han förstått vad han hade gjort för fel, (kanske lite). Jag erbjöd honomatt han kunde gå ner och sätta sig på sin plats och få en tallrik gröt, Vilken gröt undrade han (trodde nog han skulle få mannagrynsgröt som är hans favorit), men det fick bli havregrynsgröt. Sen åkte han upp på rummet igen. Då plockade han undan och ställde var sak på sin plats. När det var sängdags hade vi ett lång samtal om att när vi säger till honom att komma hem/in för att det är mat, är det lika bra han lär sig att när vi andra äter så ska han också äta och så kommer det alltid vara,med undantag av ev kalas eller någon speciell aktivitet,då kan vi ställa undan mat till senare. Han har också fått som straff att han inte får gå in grannpojken på 14 dagar och han kan inte komma in till oss under denna tid utan ska de leka, får det bli utomhus. Det verkar som om det enda de kan göra när de är inne är titta på film eller spela tvspel, de måste lära sig att göra något annat också.

Idag söndag sov vi till 10.00,frukost och sen göra iordning Lucas för kalaset, Ja han fick gå på det, men enbart för att kompisen teo inte skulle bli ledsen och besviken. När jag kört Lucas till kalaset gick pappa och Simon ut och jag dammsög och tvättade golv.Vek tvätt och hängde upp nästa omgång, sen en snabbdusch och hämtade Lucas som hade haft jätteroligt. Sen flög en blixtrande huvudvärk över mig och trodde det var dags för Migrän, men med ett par piller släppte det efter en halvtimma.

Nu ligger båda barnen i sina sängar och sover så sött!!!   Nu väntar en ny vecka som för min del innebär en del arbete med hedbergs bil,har de inte fattat ett beslut eller jag inte får tag på någon imorgonbitti, blir det anmälan till allmänna reklamationsnämnden och hävning av köpet,vill de inte gå med på det har jag redan ordnat med jurist kontakt och det kostar mig en slant men samtidigt åker de på extra utgifter och får troligen betala skadestånd, i slut ändan blir jag ändå den som vinner på det hela. Dessutom är det ju i en sådan här situation som Sydsvenskan kommer att vara intresserade av ett reportage.  I slutet av veckan får jag veta lite mer vad som händer om en omplacering av mig på jobbet!! Det är ungefär så veckan kommer se ut!!

Hoppas Ni andra har en lite trevligare vecka att gå till mötes!! 


Kalasfina killar.....

Idag har vi varit iväg och firat Farmor som fyllde år i torsdags!!! Lucas ville ha tuppakam,men jag tyckte det räckte med att att försöka få upp luggen lite!! Simon ville också ha gele i håret och när jag hade kladdat in det och skulle kamma till håret,tyckte jag han såg coolast ut som det redan var. Fram med kameran,men idag var det inte lätt att få in en bra bild på någon av dem,de var rastlösa och ville bara åka till Farmor och Farfar!!












Vi fick god mat,barnen åt jätte mycket båda två, då de skulle få krafter till att öppna läskflaskan!! Maten åkte in med raketfart och där emellan testade de om maten hade gett dem kraft nog att skruva av korken. Lucas åt två stora omgångar av potatis,kött och sås. Simon åt potatis,massor med kokta morötter och ett rejält lass med saltgurka. Med lite krafter från båda och lite Hysch,hysch,fick de slutligen upp korken. Det är så kul och se barnen så ivriga att de glömmer av hur mycket de äter och att de dessutom inte drack sig mätta på läsken!!
Barnens faster Annika och hennes man Andreas var några av gästerna och barnen tycker så mycket om dem,drar och sliter i dem hela tiden!! Simon var trött ikväll och ville åka hem,sprang runt och gnällde lite,åt salta pinnar och godis.Lucas spelade kort med Annika och Andreas och ville inte åka förrän de spelat klart. Ena sekunden var Simon hos mig och i nästa låg han på soffan och sov. Det blev att sätta på pyjamas och ytterkläder i soffan,men när vi lyfte upp honom, vaknade han och var lite gnällig.Men han somnade snabbt om när vi kom hem.

Nu är klockan över midnatt och 1/2 och idag fyller mina goa tvillingkillar Fredrik och Stefan 21 år. Massor av GRATTIS och kramar till er båda!! (mina=jag har passat dem sedan de var tre månader och de var och är helt underbara gossar) Jag får ta och lägga in lite bilder på dem en dag när jag sitter vid den stationära datan,så jag kan scanna in bilder.

RSS 2.0