Simon på Teddy

Idag var det dags för Simon att åka till Teddystudien och äntligen få träffa Monica som han har pratat och längtat efter i flera veckor!! För er som inte vet vad Teddystudien är: Simon visade anlag för diabetes när man tog prov på navelsträngen!! Teddy är en frivillig forskning man är med i för att ta olika prover,under de fyra första åren åker man dit var tredje månad,man mäter,väger och tar blodprover på barnet! Man svarar på ett antal frågor, om hur man upplever sitt barn,man lämnar in en tredagars kostregistrering två gånger om året,skickar in avföringsprover en gång i månaden. Man för dagbok över sjukdomstillfällen,mediciner barnet tar,om man varit i kontakt med sjukvården,barnet varit inlagt. Svarar på ett antal frågor om något särskilt hänt sedan sist. De kan vara frågor som börjat /bytat dagis, dödsfall inom familjen,skillsmässor,ekonomiska bekymmer,arbetslöshet,varit ifrån någon av sina föräldrar en längre period(ev  legat på sjukhus osv. Utifrån varje fråga bedömmer man hur det kan ha på verkat barnet, inte alls, lite, mycket, positivt/negativt. Det är likadant med de frågor som föräldrarna svarar på. Genom blodproverna kan man mäta om barnet utvecklar antikroppar som kan utveckla diabetes. Visas inga antikroppar innan fyra års ålder minskar man ner på besöken, till två gånger om året. Studien är tänkt att pågå upp till 15 års ålder!! Man får avsluta när man vill och jag kommer ta Simon dit så länge han själv är med på noterna!!

Simon i provtagningsrummet!!



Simon blir vägd av Monica,15,4 kilo!!



Simon ska kolla längden, 93,5cm. Blivit 1,5 cm på tre månader.



Simon blåser såpbubblor!!!



Nu är det dags att tanka flygplanet,som Monica brukar säga!!



Monica tvättar av armen.



Nu är det dags att tanka teddybjörnen!!! Monica hjälper till!



Simon är jätteduktig på att byta provrör!!



Monica är helt underbar teddysköterska, Alltid Glad och Så bra på att hantera Simon,pratar och leker och gosar med honom!! Man märker tydligt på Simon att han trivs med henne och nu när han är lite större pratar han ofta om Monica!



♥ Visst är han Duktig, vår lille Simon ♥


Kommentarer
Postat av: Katarina

Jätteduktig!

Hoppas att besöket gick bra.



Natti natti..

2009-02-11 @ 23:18:50
URL: http://kaatzi.blogspot.com
Postat av: Sussie

Han är JÄTTEDUKTIG!! Vår dator har klyddat men nu funkar den hyftsat men tangentbordet går inte så bra att använda, ska köpa ett nytt provisoriskt så man kan börja skriva igen! Tar 100 år för att få ner ett par rader nu =( KRAM

2009-02-12 @ 08:47:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0