Äntligen måndag...

Idag har jag haft två sjuka barn här hemma, på min lediga dag! Barnen är oerhört pigga för att vara sjuka. Simon är näst intill feberfri, han blir nog bara hemma imorgon oxå. Lucas har inte så mycket feber så vi får se hur det är med honom imorgon. Jag ska i alla fall iväg och jobba kl 08.00 imorgon och sen när jag slutat kl 13.30 kör Jocke iväg och jobbar några timmar.

Nu börjar det bli lite snö ute och det är så mysigt!! Här en liten bild när jag hade varit ute och skottat!



Idag blev det helstekt fläskytterfilé och pastagratäng till middag!!


Snö och adventspyntning!!


Lucas ute i snön efter skolan!!






Lucas provar sina glasögon som han fått från kusinerna Erik och Emil




Vår fina takkrona, som ger mycket värme nu under vintern...


Simon har fortfarande feber, här har han somnat gott för natten!!


Ingen reaktion på att man fotograferar honom, trots att det är med blixt!!


Igår kväll snöade det rejält...




Så här såg det ut nu på morgonen...




Jocke är ute och skottar innan frukost...





Idag har vi advents och julpyntat i barnens rum. Här är Simons rum...






Lucas rum..




Lite tomtar i vardagsrummet!!

Arlas nya smaksatta produkter

Jag har blivit utvald till testpilot för Arlas nya smaksatta produkter. Det är ju helt otroligt att de inte har kommit på den ideèn tidigare!




Jag har redan några ideèr på G.... Några som säkert kommer bli en succè, någon är lite udda, men det kanske är just det som kan bli det bästa....

Snön har kommit och barnen är överlyckliga!

Igår kväll när jag hämtade Lucas på scouterna snöade det, men inte trodde jag att det skulle bli minusgrader under natten! Barnen var glada och hade bråttom ut, då jag skulle va på jobb 7.40 äter barnen frukost på dagis och fritids, så barnen borstade tänderna och klädde på sig och jag tog en shake på stående fot, tänkte fotografera barnen i snön och skotta lite innan jag och Simon skulle cykla till dagis. Skottade bort det värsta och sedan skulle jag bara låsa upp cykeln och få av all snö på den, men låset hade frusit, låssprayen stod i förrådet och det låset hade oxå frusit. Jag hade ingen tändare utan försökte värma låset med tändstickor, lyckades inte alls så bra, när jag fick in nyckeln gick den av........ In med tändstickor, Simons cykelhjälm och nu var klockan mycket. Simon sprang och jag joggade till dagis, pojkstackarn fick problem med sin astma och fick inhalera direkt när vi kom till dagis, av med kläder, puss och kram och sen fick jag rusa vidare till jobb. Där var det bara att samla ihop tvåorna och promenera med dem till Kyrkskolan där de skulle ha dubbellektion i slöjd. Hade det varit enkellektion hade jag kunnat stanna kvar, men nu skulle för mycket tid gå till spillo, så jag promenerade tillbaka till Röda skolan för att 2 1/2 timma senare upprepa proceduren. Det hade ju varit en baggis om jag hade haft cykeln.
 
En bild på Svedala kyrka med mobilen när jag väntade på slöjdbarnen!!!


På eftermiddagen var jag ute med fritidsbarnen i två timmar innan jag promenerade hem för att skotta mer snö, ställa in barnens cyklar i garaget och ta fram pulkorna! Kom in i förrådet och fick tag på låssprayen och har nu sprayat alla lås. Sen var det bara att börja med middagen som idag blev stekt torsk och potatismos!
Joakim har brutit upp mitt lås så nu ska jag kunna cykla till jobb imorgon!
Nu sitter jag här och kopplar av och undrar vad morgondagen har att erbjuda!!!

Fredagsmys...

Efter en intensiv och härlig dag på jobb, hämtade jag Simon på dagis och cycklade hem i det snöblandade regnet. Strax efter att vi kommit innanför dörren kom Lucas hem. Barnen hamnade framför Tv-spelen och jag plockade med tvätten, tvätt att vika, hänga upp maskinen jag körde imorse och sedan starta igång nästa och tömma diskmaskinen. Jocke kom hem samtidigt som jag startade igång med middagen, Tacos!!
Efter maten stack jag snabbt iväg ner till ICA och handlade lite fredagsgodis!

Sen var det dax att börja koppla av inför helgen och det gjorde jag med en Latte macchiato och Anton bergs marsipanbröd, MUMS!!


Nu sitter jag här vid datorn och tar det lugn, Jocke stack precis iväg och tränade, barnen hör jag inget ifrån just nu!

Var tar dagarna vägen

Dagarna rusar på och det är så mycket man vill göra och hinna med. Barnen vill ha kompisar med hem efter dagis och fritids, men tiden räcker inte till för all aktivitet.
Under helgen firade vi Fars dag hos svärfar på lördagen, med Kalkonmiddag, alltid lika gott och uppskattat av alla!

Simon i sin nya jacka




Simon och Farfar


Simon var mätt och belåten, då han fick för sig att han skulle ha den här klubban...




Den var god!!!

Här har någon lyckets fånga mig på bild


Kusin Alex och hans hund Tyson


Idag har Lucas med sig kompisen Mikael hem från skolan, glada killar som tycker om plättar och laddar upp för scouterna ikväll!





Vår nya kaffemaskin

För några veckor sedan fick Jocke och jag syn på den här underbara kaffemaskinen, vi blev helt sålda på den båda två. Bra julklapp tänkte jag, men Jocke ville absolut att jag skulle köpa den innan vi åkte till Alingsås! Äntligen kan vi dricka Cappuccino, Latte macchiato och en massa andra goda kaffedrycker. Barnen har dessutom provat chococino.







Här en underbar Latte macchiato


Här kommer en mysig bild på två gossar när de slocknat i Annas dubbelsäng och Lucas har tagit del av Simons täcke, Lucas längst ut till vänster!

Bortrest

Sedan i fredags är barnen och jag på resande fot, vårt första mål var Alingsås, där vi invaderade min lillebrors lägenhet! Jag och barnen tog hans sovrum och han fick sova på soffan, men det gör han nog så gärna när syskonbarnen kommer på besök. På lördagen åkte vi hem till mamma/mormor och jag hämtade en inköpslista och åkte och handlade och hämtade tårtorna till kalaset. När jag kom tillbaka gjorde Krille ett röjande i trädgården och jag tog hand om lite disk.
Vi åkte sedan hem till Krille och åt lite mat och barnen och jag gjorde oss iordning för kalaset. Kl 16.00 var vi tillbaka hos min mor för att hjälpa henne att plocka fram och göra iordning det sista. Hade en mycket trevlig kväll tillsammans med mamma, mostrar, morbröder, kusiner, syskon och syskonbarn.
På söndagen var mamma, barnen och jag och besökte min syster och blev bjudna på en god middag. Tack så mycket!

Igår packade vi in oss i bilen och reste vidare till min kompis Anna i Borås. Igår var vi iväg på restaurang och åt pizza, Jättegott. Barnen var trötta och båda somnade gott i Annas dubbelsäng!



Idag har vi varit iväg på bio och sett Toy story 3, den var jättebra och rekommenderas varmt till både barn och vuxna. Det blev godis och popcorn och det var en upplevelse för barnen som inte är bortskämda med biobesök, det var Lucas andra och Simons första. Tack Anna för idén : )













RSS 2.0