Hmm, vad har hänt här??

Tiden mellan inläggen beror inte på tidsbrist, utan mer att det inte händer så mycket för tillfället!!
Mitt Nya jobb som jag började för några veckor sedan, har varit intressant, men jag har haft lite för lite arbetsuppgifter. Hmmm, ja att ha för lite att göra är inte alls kul!!
Idag gick jag in till en av cheferna och sa som det var, hon tyckte det var lite trist att jag inte fått tillräckligt med arbete, men var också Glad för jag kom som den räddande ängeln inför ett annat stort projekt som skulle starta upp snarast. Jag nappade direkt, och är redan igång. Nu har jag fått lite att bita i och det känns toppen. Hellre lite för mycket än att behöva rulla tummarna. Nu får jag chansen till att jobba i fler datasystem och dessutom kommer jag kanske få chansen att lära mig ett nytt program och sedan lära ut det till cheferna. Det här slår högre än läkemedelsprojektet. Jag kommer jobba kvar i det, än så länge. Jag kommer själv att styra över hur jag lägger upp arbetet. Det här passar mig utmärkt och jag kommer att utvecklas mer och förhoppningsvis leder det till fler utredningar för att effektivisera arbetet och kunna hålla budgeten i grupperna.

Barnen mår bra och de är fulla av aktivitet, Simon börjar bli stor för nu kan han vara ute och leka lite själv, med en koll på honom då och då i köksfönstret. Idag har Simon haft en heldag med Farmor och när jag kom från jobb i eftermiddags gick Lucas och jag på MC donalds.

Några bilder från veckan

Så här underbart fint var vädret i Malmö på torsdagmorgon!! På kvällen snöade det!




På fredagen den 13/3 var vi och firade Helmer som blev 1 år!!




Under Lördagen hade vi en Härlig utflykt till Bokskogen!!!








Simon berättar något för pappa!!




Vilken trädstubbe Simon hittade!!




Lucas skulle inte vara sämre än lillebror och visade att han också kunde komma upp!






Efter mycket lek och bus, en promenad på 3 Km, så smakade det gott med Macka och festis!



Ja, vi hade en underbar dag igår!! Barnen var ute så mycket att redan kl 19.30 igår ville de gå och lägga sig, men vi läste lite Alfonsböcker. Det var en upplevelse för Simon för han har inte hört dem tidigare. Jo, när han låg i min mage för fyra år sedan och jag läste dem var kväll för Lucas!! Klockan 20.30 sov båda barnen!!

Skogstur och lek med kompisar efteråt tog på krafterna!!! När jag vaknade 09.05 idag låg båda barnen kvar i sina sängar!!

Lucas hade lite ont i huvudet på morgonen, men den gick över när han ville ut. Efter en timma, grannpojken kom för tredje gången och undrade när Lucas kom ut, fick han lov att gå ut. Några timmar senare hade han ont i huvudet igen och ville bara ligga på soffan och nästan somnade, en stund innan vi skulle äta fick han alvedon. Huvudvärken försvann och det blev lite mer liv på honom. Två timmar efter alvedonen visade tempen på 38 grader. Så det blir VAB imorgon och på tisdag kan troligen farmor ta honom under tiden jag ska på utbildning.

Dagarna går för snabbt....

Just nu går tiden alldeless för snabbt för att jag ska hinna med allt som ska göras.

Ikväll har vi varit på föräldramöte på skolan, fick information av bibliotikarien om hur viktigt det är att vi läser för våra barn, dess utveckling i språket m.m. Fick också lite bra boktips!! Fick idag höra att Lucas vet hur man blandar cement, han har fått "receptet" av farfar, vilken fantasi barnen har. Nu är det Lucas uppgift att ta hand om cementblandningen på skolan, lera,sand och vatten och overallen är så ren och fin efteråt. Blir snart dags att invenstera i en ny tvättmaskin.

Lite fler bilder från vår vattenskada för ett år sedan!!!









Mögelskador i hallen, den här dagen fick barnen flytta till Farmor och Farfar. Jag började en jakt på alternativt boende!!












Samtidigt som vi hade det jobbigt, fick man se på det positiva med att allt skulle ut. Bla; skulle vi slippa det rutiga golvet i köket och vi skulle kunna göra en del andra ändringar som att riva väggar m.m.


















Ja, då var alla möblerna ute och efter ett enormt letande av boende, återstod det bara en sak, bo i husvagn hos svärföräldrarna på deras garageuppfart!!!

Söndagkväll!!

Första vecka på jobb har varit kanon!! Hade bara lite otur att min kollega var sjuk två dagar och att jag en av de dagarna inte hade något att göra!! Var inne en sväng på mitt "gamla" jobb.
Ang Jockes uppsägning får man ta en dag i taget!! Jag ska hjälpa honom att skriva en CV och sen är det bara att söka allt som dyker upp och som kan vara tänkbart!

Igår var vi med barnen hos deras farmor och farfar, kusinen Alex och hans hund Tyson var också där!! Hans pappa hade blivit dålig i fredags och fått åka till sjukhuset, gallsten!! Aj,aj kan jag bara säga! Vet några som haft det och att det gör jätteont!!

Idag har Lucas varit på kalas, han hade haft roligt och under tiden städade vi andra här hemma. Simon var duktig både på att damma och dammsuga!! Båda killarna tycker om att hjälpa till här hemma!

Imorgon är det ny arbetsvecka igen och det ska bli kul, imorgon ska vi möblera om lite grann så att vi får plats med en dator till på rummet, den ska komma nu i veckan!! Vi är tre stycken som delar på ett rum, inte för att det blir så ofta som vi sitter där alla samtidigt, men när vi väl gör det så är det bra att ha varsin dator, så ingen blir sittandes och inte kan göra det den behöver.

Under veckan ska jag försöka fånga lite nya bilder och på onsdag är det föräldramöte på Lucas skola!!

Ha en skön vecka!!

Min första dag på Nya jobbet!!

Jag vaknade Glad och utvilad, att väcka barnen redan 05.15 gick också jätte bra!! Jag lämnade Lucas på skolan innan jag tog bussen in till Malmö, Jocke lämnade Simon på dagis och det gick också jättebra. När jag kom till Södervärn var jag först på Mas och fick solat mina händer och fötter innan jag åkte vidare till jobb.
Det blev lite pirrigt i magen när jag klev in i hissen. Träffade min kollega och hon gick runt och presenterade mig för en del av övriga personalen, det dök upp en del bekanta ansikten. Vi förberedde en information vi skulle vara på kl 9.30, sen satt jag vid datan och skrev deltagarlistor. Det tar lite tid innan man kommer in i allt, så att man kan börja jobba lite mer självständigt!!

Dagen slutade dock inte lika bra som den började! När vi alla kommit hem och barnen var ute och lekte berättade Joakim att han blivit uppsagd från det företag han varit anställd på i 14 år den 1/4. All lagerpersonal sades upp och istället ska lagret ligga på entreprenad!

Inför mitt Nya jobb...

Det är söndagkväll, jag längtar till imorgon, få gå till jobbet och känna sig lugn och samlad inför en stor utmaning!!!

Jag brukar alltid få lite ångest inför att gå till jobb, kvittar om det är efter semester, en helg eller dagen efter en arbetsdag. Brukar ligga sömnlös och undra hur jag ska klara mig igenom dagen, hur många av personalen har sjukat sig osv.

Just nu känner jag mig hur lugn som helst, bara längtar, nästan som ett barn inför sin födelsedag. Imorgon hoppas jag få mer koll på vad jag ska syssla med och hur vi ska dela upp arbetet oss emellan. Tänk att man kan känna sådan GLÄDJE över att få gå till jobbet!! Det är evigheter sedan jag gjorde det, det var någon gång 1992/93.

Sov Gott!!

RSS 2.0