Skönt när man får gjort vid trädgården

Hela Lördagen var vi ute i trädgården och klippte häcken, 9 säckar med kvistar blev det när vi var klara. Häcken ut mot cykelbanan är inte alls rolig, mer död än levande. Den tillhör egentligen kommunen, men de är så dåliga på att göra vid i området, två rabatter är vad de har gjort hittills, gräsmattan har inte blivit klippt osv. Funderar på att kolla med kommunen om vi kan ta bort häcken och sätta en mur längst ut, vi skulle få ca 12 kvm tomt till.

Igår var vi på tippen, en sväng i stan och sen hem och bakade bullar och dammsög, på kvällen blev både gossarna & Jocke klippta.

Imorgon ska det vara familjekväll med Lucas skola, jag är med och arrangerar och har idag skrivit ut tipsfrågor. Det blir och åka direkt ut i Bokskogen när jag hämtat Simon på dagis kl 14.00. Mellis i skogen och sen sätta upp tipsrunda och förhoppningsvis njuta av fint väder till de andra föräldrarna och barnen dyker upp!

På onsdag är det dax för en anställningsintervju och jag hoppas så på att få just det här jobbet, det är bara och vänta och se!
Vid middagstid drar jag och barnen iväg på minisemester i Borås & Alingsås, men första stoppet blir i Varberg hos min vännina, hennes man och deras ljuvliga barn. Jocke blir hemma och tar det lugnt fram till dess att han ska vara föräldraledig hela nästa vecka.

Sist men inte minst vill Jag passa på och Gratulera min morbror Leif som idag fyller 65 år. GRATTIS!!!

Lucas dag på Skånes djurpark!!

Idag skulle Lucas tillsammans me de andra ettorna i skolan besöka Skånes djurpark, han ville naturligtsvis ha med sig sin kamera som han fick i födelsedagspresent, men vi tyckte att den var för fin/dyr för att en 8- åring skulle kunna hålla reda på den osv. Men igår kväll kom jag på att vi hade en äldre digitalkamera liggandes. Jag laddade batterierna och visade honom det nödvändigaste.

Så här såg det ut på morgonen!





Matsäcken!!!



Framme på djurparken!!

































Lucas har lyckats filma björnarna, men just nu lyckas jag inte med att få upp filmklippet, får göra ett försök en annan dag!




Lucas hade haft en fantastisk dag och är mycket stolt över sina bilder!

Simon hade utflykt med dagis idag och hade också med sig matsäck, jag har inga bilder, men vet att dagis tagit en del som jag ska be och få ladda ner.


Testpilot

Jag har skickat in för att få vara testpilot för en Canon EOS 550D. Det hade verkligen varit kul att få fotografera med en så fin kamera jämfört med min lilla digitala Samsung, visst blir bilderna ok, men det hade varit ännu roligare att ha en mer avancerad digitalkamera. Läs gärna mer på www.smartson.se/testpilot-550D.html

Helgen har passerat i rekordfart, på lördagen var vi lite slöa till att börja med, men sen gjorde vi ett ryck i trädgården, Jocke tog den tråkiga framsidan och jag tog tag i baksidan. Tömde en pallkragarna och fyllde på med fyra säckar jord och planterade om gräslöken och klippte ner den och sen satte jag lite potatis och sådde lite dill!

På kvällen var killarna på skolgården och lekte och det gick jättebra fram till dess att Simon lämnade sina gympaskor och försvann spårlöst, jag cyklade runt som en galning på området och hittade honom ca 100m från där han lämnat skorna på förskolans lekplats med en skock andra barn, hade kört förbi honom ca fyra gånger bara!!


På söndagen åkte barnen och jag in till Malmö för att Gratulera lille Gabriel som fyllde 1 år för någon vecka sedan. Vi var ute på en lekplats och Lucas passade Gabriel så fint och lyfte upp och ner honom från sakerna och åkte rutchkana osv.

Imorgon ska jag till Simons förskola på föräldramöte, alltid lika kul och höra om allt de gör med barnen.
På torsdag ska Lucas på utflykt med skolan till Skånes djurpark och på fredagen ska jag besiktiga bilen och kl 13.00 är det avslutning i kyrkan för barntimmarna och miniorerna!

Regn,regn

Idag har det regnat hela dagen och sådana dagar är så trista, särskilt när man inte är helt frisk!!
Lucas är förhoppningvis frisk nu och vi hoppas på bättre väder imorgon så att han kan va ute lite imorgon innan det är dax för skolan på måndag! Simon är också bättre, men har en fruktansvärd hosta och på nätterna kommer astman, men han är superduktig på att ta sin medicin och gör det nästan sovandes.
Jag har lite problem med min allergi och har åkt på samma virus som killarna, tungt att andas och en enveten hosta. Jocke har också lite hosta, men besväras mest av en tandinfektion, käkar pc och hoppas på att det snart ska bli bättre.

Om vädret tillåter imorgon blir det en dag i trädgården, rensa lite i landen och plantera om lite blommor och plantor.

Nästa vecka ska jag träffa en läkare på hudkliniken, frågan är vad man ska göra med min PPP. Trots att jag solar två till tre gånger i veckan och smörjer med olika salvor och kortison, vill inte huden läka. Kanske det är dax för medicinering, vilket jag helst vill slippa med tanke på att de kan ge andra problem.


Bilder med Lucas kamera


Lucas fick en kamera på sin 8- årsdag och här är en del av alla de bilder han tagit!!!


Simon bus!







Vår Nyinköpta Grill!!











Farfar



Farmor



Ännu mer presenter




















Sjuka barn

Lucas har varit dålig sedan i torsdags, började med lätt illamående, en kräkning, därefter kom febern. Tyckte han verkade bättre i söndags, men på kvällen kändes han varm och hade 39 i temp, så han var inte alls bättre. Simon insjuknade i söndags och har också rejält med feber.

Lite sovmorgon idag, Joakim börjar inte förrän kl 9.00 på tisdagar, så vi satt och åt frukost, barnen fick ner några brödbitar, sen ville de inte ha mer. Lucas kräktes utan förvarning, så stackarn fick inte behålla det lilla han petat i sig och jag tappade aptiten då det skedde vid frukostbordet.

Idag hade vi en tid på HMC, jag tog för givet att det var en läkartid, men de har börjat med akuttider. Så snart vi kommer in på vårdecentralen säger Simon att han mår illa och i väntrummet till LAB var det fullt med folk, jag fick tag på personal och fick en kräkpåse, men han kräktes aldrig i väntrummet. Vi hade tid 9.00, men blev inte inkallade förrän 9.45. Båda barnen blev undersökta av en distrikssköterska, halsprover och crp, men det är bara ett vanligt virus. När Lucas blev undersökt gick Simon och hämtade den vita påsen och körde ner ansiktet i den och kräktes, han har aldrig använt en sådan tidigare och jag talade aldrig om för honom var det var, smart kille, eller hur!!! Lucas temp är nere på 38 idag.

Nu får vi hoppas att barnen är friska till helgen, vi har massor att göra i trädgården, rabatter som ska rensas m.m.

Nu ska jag laga lite mat, idag blir det Kyckling, potatis och sås, förhoppningsvis kan barnen äta lite potatis och sås med vinbärsgelé!!!


GRATTIS!!!!

Idag har vi två stycken som firar födelsedag!!

Emil fyller 12 år idag, GRATTIS EMIL!!! Hoppas att du får en bra dag och kanske blir det lite tårta eller kanske du själv bakar en paj, det vet jag att du brukar va duktig på!!

Här är några bilder på Emil som liten!!








Sen har vi Gabriel som idag fyller 1 år, Grattis Gabriel!!!



RSS 2.0