En Glad 7-åring!!

Lucas blev väckt vid 06.15 med sång och presenter!



Vilken solstråle, trots tidig morgon.







Idag är det ombytta miner på pågarna, i vanliga fall är det Simon som är glad och Lucas mer sur. Simon har fortfarande feber, men inatt har han sovit hela natten.


Lucas fick lite nya spel till playstation, pokemonbilder, kulor, dvdoch en tröja på morgonen. Den bästa presenten sparade vi till ikväll!!



Här är vi hemma hos Sussie, Jörgen, Vilgott & Helmer. Kompisen Mikael var också med, det är ju hans faster!
Lucas fick en Bionicelgubbe och då Simon varit dålig ett tag och visade hur duktig han var på att ta sin medicin fick han också ett litet paket, vattenpistol.



Här är ytterligare en efterlängtad present!


En ny sparkcykel, med stora hjul!! Lucas blev jätteglad och stack ut och testa med en gång!

GRATTIS LUCAS PÅ 7 ÅRS DAGEN!!!!

 

Tänk att vår Lucas redan är 7 år, fastän inte förrän 18.26.


Tre dagar gammal!!!



Lucas för ett år sedan!



Det kommer fler bilder under dagen!

Simon är sämre....


Jag är Glad att vi fick en tid till doktorn, han undersökte Simon och mycket riktigt hade Simon öroninflammation i höger öra, dessutom hade han mycket svullna körtlar i hals och nacke, som gör att Simon har ont av det också. Nu har han fått penicillin, vi får hoppas att det hjälper. Men han har inte ätit så mycket de senaste dagarna, så magen reagerade direkt på medicinen. Nu sover han gott i sin säng, första kvällen sen i lördags som han sover utan att vakna stup i kvarten. Men det kan komma i natt, det vet man aldrig.

Så här hängig var Simon under förmiddagen och timmarna innan vi skulle till HMC.




Han var så hängig timmarna innan vi skulle till doktorn, så jag mutade med en klubba för att hålla honom vaken......





Men det hjälpte inte...............






Han var så  borta att han inte reagerade på att jag fotograferade med blixt och att jag sa hans namn ett antal gånger. När det var dags att åka fick jag klä på honom i soffan, när vi kom utanför dörren vaknade han till. Vi fick låna Jörgen och Sussies bil, när vi skulle iväg. Jockes bil är inne på rostskyddsbehandling. Vi tyckte inte vi behövde en lånebil nu när jag ändå var hemma, då kunde han ju ta min bil till jobb. Som tur är visste jag att det alltid fanns någon bil att låna eller så hade jag fått ta honom på cykel.
Tack Sussie och Jörgen för lånet av bilen, Ni är underbara!! Hoppas att allt elände med sjukdomar snart vänder till något bättre!! Måste bara säga att Ni har två underbart härliga och goa killar, Älskar dem!

Simon fortfarande dålig....

Simon har varit rejält dålig nu i några dagar. Trots alvedon på natten yrar han och tempen ligger kvar på 40 grader.
Inatt började han klaga över ont i öronen, gnällde och klagade. Så nu på morgonen ringde jag till HMC, efter många om och men fick vi en tid till doktorn i eftermiddag. Simon blev GLAD, det måste ju bara innebära att han inte mår bra, när man vill gå till doktorn.

Igår fick Simon alvedon 30 minuter innan vi skulle äta, han frös och ville sova, men till slut lyckades vi få honom till matbordet så han fick lite mat i sig. Han frös, så vi fick linda in honom i en filt.




Uppdatering av senaste dagarna!!

Den sista veckan har tagit många olika riktningar.

Vi börjar med att i onsdags den 22/4 kände Lucas sin första lösa tand, exakt en vecka innan han fyller 7 år. Han var så stolt när han vickade på den fram och tillbaka.
Bäst att ta en bild på alla mjölktänder innan de är ett minne blott!!



Fredagen den 24/4 eller kanske var det fredag den 13/4. Jag var på jobb som vanligt och hade en bra dag, var lite trött och nervös då jag skulle till vårdcentralen direkt efter jobb för att få reda på vad den vita fläcken på en halsmandlarna troligen kunde vara. 20 minuter innan jag skulle gå hem kallade en av cheferna in mig på sitt rum. Det var raka klara besked, Region skåne skulle inte betala ut några pengar 2010 för läkemedelsprojektet som jag jobbat med. Projektet skulle vara klart redan i oktober, istället för 31/12. Då jag inte har haft så mycket att göra i projektet, utan har fått komplettera med andra arbetsuppgifter, ansåg man att jag skulle avsluta omedelbart. Fram till den 12/5 skulle jag hålla på med de andra arbetsuppgifterna. Så nu är vi tillbaka på ruta ett. Vet inte om de bara kan kicka ut mig så, då vi ändå har skrivit avtal osv. Jag gick hem en aning deppad.
Besöket på vårdcentralen, blev ett besök med många sjuksköterskor och goda skratt, om man nu kan skratta åt att jag har ett hål i halsmandeln där det samlas matrester. Fyra sköterskor glodde mig i munnen då de petade bort en del med tops, till dess att det började blöda. När jag kom hem kändes det nästan som om man gått och fått halsfluss.

När jag hämtade Lucas från fritids visade han stolt upp sin första glugg!!




Lördagen skulle barnens mormor, morbröder och Mahnaz komma på besök för att bla ge julklappar och fira Lucas några dagar för tidigt. Tyvärr blev Mahnaz dålig och var på sjukhuset hela natten. Så det blev lillebror och mamma som kom på besök. Lucas blev JÄTTEGLAD då han fick en mycket efterlängtad present.



En ny fin cykel, modell större!!

Nu övar han för fullt ny teknik att starta och stanna cykeln, det är inte så lätt när man vill kunna sitta på sadeln och trampa igång!! Lucas Tackar så mycket för sin fina present!



Simon har otur när han träffar mormor och morbror, sist när vi var i Alingsås fick han hög feber och bara en timma innan de kom på lördagen kom febern, han sov bort hela kvällen igår och ville inte äta godis. Idag har han varit på benen med hjälp av alvedon. Så nu får vi vara hemma några dagar med honom så han kurerar sig till nästa helg då vi ska ha kalas för Lucas igen!!










Grattis Erik!!!

Idag fyller min systerson Erik 13 år!!!



Tänk vad tiden går fort, känns som om det var idag jag fick veta att han kommit till världen!! Lucas var också beräknad till denna dag, men precis som sin kusin hade han inte så bråttom att komma ut!!

I helgen har det varit full fart, på lördagen stod jag och sålde på barnloppis. På eftermiddagen var Lucas på kalas hos kompisen Mikael. Under söndagen var vi i Skurup och hälsade på Lucas kompis Joel som föddes ett par veckor före Lucas och vi föräldrar gick i samma förberedande grupp inför förlossning och föräldraskap. Kul att fortfarande ha kontakt än idag och barnen leker så bra ihop. Sen att deras föräldrar består av en skåning och en västgöte i båda familjerna gör det lite extra kul.

Oj,NEJ vad har jag gjort......

På Annandag påsk klipptes både Lucas och Simon. Det funkade bra den här gången, de satt still och gnällde nästan ingenting. Det tog bara lite lång tid och det beror på att trimmern börjar bli kass. När killarna duschat, fanns det några långa tussar kvar på Simon. De skulle jag fixa ikväll innan han skulle i badet.



Simon hade ju en ganska rejäl kalufs innan måndagen. Tyvärr blev det aldrig en bild på hur fina de blev, innan jag gjorde årets största tabbe ikväll!



Jag tänkte mig inte för vilken längd trimmern stod på när den gick lös på Simon ikväll. Meningen var att han skulle se ut som Lucas.  Min lille kille ser ut som han gett sig ut i lumpen. Simon tog det med ro, efter en mutning med en klubba och det var han väl värd! När han kramade pappa innan han stack iväg på träningen, klappade han pappa på huvudet och sa " Nu är vi likadana pappa". Simon fick av misstag samma längd som pappa. Vilken tur att håret växer ut igen.

Gollungarna på besök

En dag före påsk, när vädret var så där skönt och mysigt bestämde Sussie och jag att de skulle komma till vår lekplats!! Allt bestämdes i en hast och på väg hem från jobb stannade jag till och köpte lite enkel fika som vi fick inta på ståendes fot, för våra trädgårdsmöbler hade inte kommit fram än.

Simon med den stora studsbollen


Helmer


Helmer, en tuffing till kille!


Nedförsbacke, här går det undan.


Helmer sitter i det gröna och mumsar på kex,storebror Vilgott har annat i sikte..


Mmmm, det är gott!!!


Lyckas man inte komma på knepet hur man cyklar kan man ju alltid skjuta på där bak...


Simon kör runt på sin älskade Bobbycar som snart har sett  sina sista dagar,snart dax för skroten


En underbar Go & Glad Helmer


Närbild, så man kan se att han mumsat både det ena och andra.


Simon tar fart på gungan själv



En mycket trött Vilgott som nästan somnar när han blir gungad av Lucas och hans kompis Jesper





Tidig morgon och försöka få en bra bild, var tanken....


En morgon försökte jag fånga killarna på en bild ihop, Ja tillsammans satt de men bilderna blev inga höjdare!!
De var tokiga miner och bus, så jag gav upp. Något jag la märke till senare när jag tittade igenom bilderna är hur lika de är vid vissa tillfällen!!











Simon är i alla fall den största pajasen av dem!!!

GRATTIS MIKAEL PÅ 7-ÅRS DAGEN

Lucas Bästa kompis/klasskamrat Mikael fyller idag 7 år.

Hipp,hipp Hurra för Mikael!!!!





Hoppas att Du får en lika rolig födelsedag som vi hade på kulhuset!!! Många presenter får vi också hoppas att det blir!!! GRATTIS, GRATTIS Mikael
önskar Lucas,Simon,Anneli och Joakim

Våren är kommen och jag överlevde min födelsedag!!!

Mars månad är över, den brukar vara lite kämpig. Jag tycker det är jättekul att Fira alla som fyller år, men min egen dag vill jag helst glömma, särskilt nu när man passerat 35.

Ja,så här mysigt bodde vi för ett år sedan, 10 veckor i husvagnen. Barnen trivdes, vi trivdes, men Naturligtvis längtade vi hem till vårt hus!!!



27/3 är en jobbig dag för mig, Då kämpar jag med mitt Dåliga samvete, Hösten 1987 var min mamma sjukskriven, man tog prover och det var en lång väntan på svar. Samtidigt fick vi besked i oktober att vår Farmor hade Cancer och man kunde inte göra något åt det, kanske skulle hon klara sig till Jul. Min mamma fick så småningom svar på sina prover och som tur var det inte något obotligt. Hon hade fel på sköldkörteln, fick dricka radioaktivt Jod och fick sedan medicinen Levaxin som hon får ta resten av livet.

Tillbaks till Farmor Rut, hon kämpade på och jag ville hälsa på henne, men sköt besöket framför mig. Hur gör man när man är 14 år gammal och vet att ens farmor ska dö, vad pratar man om.

25/3-1988 fick jag ett Födelsedagskort, där min Farmor önskar att jag ska hälsa på min "gamla Farmor". Jag bestämde att nu var det dags. Den 26;e hade vi kalas och söndagen den 27/3 ber jag min mamma ringa till Farfar för att checka läget om jag kunde komma. Jag visste att hon fortfarande vistades hemma men var trött. Min mamma hann aldrig ringa det där samtalet, för telefonen ringde där hemma och jag rös när jag hörde signalen, jag visste redan då........

Farmor hade fått åka in till sjukhuset på lördagen, man tittade till henne med jämna mellanrum, men hon somnade in när hon var helt själv. Jag rannsakar mig fortfarande för att jag inte gjorde besöket tidigare. 

Jag saknar henne enormt mycket, men hon var trots allt 78 år då hon dog. Jag brukar må sämre i samband med det datum hon gick bort. I år hade jag inga tankar på hur många år sedan det var hon gick bort.  Dagen efter att jag fyllt år var jag i en väldig obalans. Kunde inte förstå varför jag mådde så dåligt. Jag har ju fått ett jobb jag stortrivs med och även om Jocke har blivit uppsagd så ser vi det som en chans till något nytt för honom också.

Flera dagar gick och den olustig känslan fanns där och jag kunde inte greppa läget. Efter fem dagar slog det mig Farmor,kortet, önskan och hennes lite förvirrade avslut i texten. Tänk att det gått 21 år sedan det hände och jag kan inte acceptera situationen. 21 år och jag kan inte förstå att jag har blivit äldre, jag känner mig fortfarande som 15 när jag tänker på min Farmor och vad hon betydde för mig.

Nu över till något annat.......................................

April månad är kommen, vackert väder har vi haft i flera dagar. Måndagen den 6/4 fikade vi ute och Sussie var här med Vilgott och "Hemler" som Simon säger. Barnen lekte, en eftermiddag då man lämnar allt med städ och alla andra måsten. Monja och Joakim kom också förbi en sväng med sina stiliga cyklar. En Mysig  stund med barn och vänner.
Nu är klockan så mycket så bilderna från den Härliga eftermiddagen får komma imorgon.

RSS 2.0