Glad


 
Det är ju inte så kul att prata om vikten när man har en ganska rejäl övervikt som jag har, därför har jag valt att inte skriva något om den. När jag vägde mig i Januari 2010 vägde jag 107 kilo, jag hade pendlat mellan 104-106 kg ett bra tag, men nu hade jag gått upp lite till.
 
Jag bestämde mig för att göra något åt det, men inte att rasa i vikt och sedan gå upp det lika snabbt. Jag höll igen och motionerade med promenader. Sakta,sakta gick jag ner i vikt. När sommaren 2010 kom var jag ner på 101 kg. Under de veckor mina barn hade simskola cyklade vi nästan varje dag och det gav resultat; jag passerade de tresiffriga och vägde in på 99.7. Sen har det gått oerhört långsamt neråt.  Men så länge det håller sig nere och inte vänder uppåt är jag Glad.
 
Min viktnedgång har jag nog mycket att tacka för att vi bara har en bil. Jag cyklar till jobb och går en del på jobb och det ger resultat, jag känner på kläderna att de är stora. Köpte ett par Jeans i november och de är redan stora i midjan. Nu har det inte hänt så mycket på vågen, har pendlat mellan 94,5 -95,5 sedan i julas. Nu har jag dessutom kommit in i dåliga vanor och trycker i mig det mesta som kommer i min väg av sötsaker, men med hjälp av att jag rör på mig så mycket mer idag än för ett år sedan går det på ett ut.

Idag pratade jag och min sambo om min vikt, hur bra det är för mig att jag cyklar och går nu istället för att köra bil. Han menar på att man inte ska bry sig så mycket om vågen, och att han har sett resultat. Mina "kärlekshandtag" på ryggen är nästan borta och de var ju nästan lika stora som mopeddäck tidigare. Jag har fortfarande en rejäl mage kvar, men midjemåttet har minskat. 
Jag blev så GLAD idag när Jocke talade om att han såg resultat! Senast han kommenterade min kropp var 2001 när jag var gravid med Lucas och mina bröst blev större, jag var inte med på noterna men när jag på Nyår skulle ta på mig en röd BH som jag inte använde så ofta, fick jag bara höra,"Vad va de jag sa"!

 

Telefon kö

Sitter i skrivandets stund i telefon kö, har suttit här i 13 min och hade placering nr 5 när samtalet påbörjades, nu har jag plats 4.
Nu tror alla att jag ringer typ försäkringskassan eller sjukvården, men det finns tydligen fler ställen där det tar tid att komma fram. Jag försöker komma fram till kundtjänst på Saab, har ett Mastercard där som jag vill avsluta, har ju ingen användning av det längre när jag inte äger en bil.

Sportlovet passerade i rekordfart, barnen var hos farmor och farfar på tisdagen mellan 8.30 - 14.00. På onsdagen lämnade jag dem där igen vid 10 och de var där fram till fredag kl 14.00.
De har haft det bra, på onsdagen hade de varit på Yddingesjön och sprungit runt på isen. Torsdagen var de i bokskogen och besökte Statarmuseet. På fredag tog de bussen in till Malmö och hade varit på toys & rus och sedan hade Lucas och kusinen ätit på burgerking. Simon fikade på en "sådan där bulle med socker på och i den finns det ägg-gula", hans egen beskrivning på krämbulle.
Joakim jobbade hela lovet och jag jobbade bara på fredagen.

Helt otroligt, nu är jag nere på plats 3 och det har gått endast 27 min, jippi då är det snart min tur!!

Idag har jag ledig dag och har egentligen massor att göra, men har varken ork eller lust att ta tag i allt. Jag har åkt på en förkylning igen, en liten knepig variant, för jag har feber varannan dag. Idag är en feberfri dag och är inte alls lika hängig som igår. Det sitter mest på luftrören, precis som den omgången jag hade i Januari. Får hoppas att den inte blir lika långdragen den här gången.

Nu har jag plats 2 och har suttit i kön i 40 min, helt sanslöst, Oj nu går det undan plats ett och nu är det min tur efter 42 minuter. Mitt ärende tog 2 minuter!!

Ha en bra dag alla!

På återseende


Sportlov

Helgen har passerat i rekordfart, shopping i lördags. Var inne på Jockes jobb en sväng och kollade kakel, skulle behöva göra vid badrummet däruppe, men det får nog vänta ett tag till! Kalas för barnens farfar på kvällen, som fyller år idag! Det blev massor av mat över så vi var där igår också och åt oss mätta!

Den här veckan är det sportlov och barnen är lediga hela veckan. Jag ska bara jobba på fredag några timmar.

Idag tar vi det bara lugnt, jag ska klippa barnen om en stund, för de är så långhåriga!
 
Imorgon ska barnen vara hos farmor och farfar på förmiddagen under tiden som jag är på möte. Ja de ska vara hos dem varje dag den här veckan, onsdag till torsdag ska de sova över med kusinen och fredag är de där istället för dagis och fritids.
Jag undrar vad jag ska hitta på när jag är föräldraledig med Simon??

Lampan i badrummet fick vi byta ut, det var något fel på den amaturen. Så Joakim har köpt en ny fin lampa och monterat in den, så nu har vi belysning på toa igen. Tidigare hade vi mer en mysbelysning där inne, men med den nya lampan fick vi en mycket bättre belysning! Tur att Joakim är så händig, för det hade jag inte klarat själv!

Ingen belysning på Toa

Igår när jag kom hem från jobb fanns det ingen belysning på toaletten där nere! Bytade lampor men det hjälpte inte, kollade proppar, men då skulle inte belysningen i hallen fungera. Vi vet inte vad som är fel på det hela! Så till vi fått fixat belysningen, får vi köra med fotogenlampa!

Chokladhjärta

En liten chokladkaka i hjärtform!



Nu återstår det bara att se om den är ätbar, för idag fick jag ett litet ryck och rörde ihop lite av varje! Men förhoppningsvis ska den smaka choklad : )

Lite spännande att baka utan recept ibland!

Alla hjärtans dag!!

Idag ska jag baka en liten kaka till min familj!
Köpte en hjärtform för ett antal år sedan, men den har aldrig blivit använd! Men idag ska den invigas!

Önskar alla en trevlig dag!


Helgen redan slut

Helgen har passerat i rekordfart.
Igår begav vi oss till Malmö för att handla present till Måns, Simons kompis i Skurup.
Sen blev det mer shopping, fika på espresso house och till sist veckohandling på Coop. Det är inte så ofta vi veckohandlar tillsammans hela familjen, men idag blev det så och barnen tyckte till och med att det var kul. Lucas var fullt engagerad i att ta varor och gå med dem till vagnen.

Idag var det äntligen dax för Simon att få åka på kalas hos Måns. Hela familjen var välkommna att komma med, men Jocke valde att stanna hemma och tog då hand om tvätten och dammsög hela huset, sådant gillar jag.

Nu sitter jag och varvar ner och ska snart gå och lägga mig!

Stolt mamma

Ja, idag har jag all anledning att vara stolt mamma till Simon. För han var så otroligt duktig idag när han skulle ta sina prover.

Simon när vi ska gå till bussen



Simon tar prover på en groda











Nu är det Simons tur















Magiska lådan





Visst var han duktig min lilla kille!!

Nu är det nästan hela 6 månader till nästa besök. Simon valde själv att nästa besök ska äga rum på hans födelsedag 1/8-2011.

Malmö

Uppdatering Svinkoppor: Igår såg de sämre ut och jag trodde nästan att vi kommer behöva vara hemma i några dagar till, men nu på morgonen ser det bättre ut. Inget som vätskas i nuläget, så Simon kan nog gå till dagis imorgon.

Idag har vi tid i Malmö kl 10.00 på Teddymottagningen för att ta prover på Simon! Under hans fyra första år var vi där var tredje månad, nu åker vi dit två gånger om året! Simon är inte ett dugg rädd för att ta prover!

Här är bilder från när vi var där i februari 2009, Simon 3 1/2 år!





Vi har haft samma sköterska hela tiden och Simon är så Glad för Monika och pratar ofta om henne!

Om det är någon som inte vet vad Teddy är, så är det en studie där man tar prover för att se om barnet utvecklar diabetes.
Vid Simons födelse tog man prover på navelsträngen och de visade att han ev kan få diabetes. 
Med vår lilla insats genom att delta, så kan man forska och komma fram till vad som utlöser diabetes. Vi har samtidigt koll på om Simon är på väg att få diabetes, för en del av de barn som insjuknar i diabetes kan bli rätt så dåliga innan man kommer fram till vad det är!

Nu är ju inte jag så särskilt orolig för att Simon ska få diabetes, för han får äta godis, helst bara på lördagar, men det kan bli mitt i veckan ex vid besök på Teddy.

Nu måste jag fortsätta morgonbestyren här hemma, Lucas ska iväg till skolan, Simon ska ha kläder på sig och emlaplåster. Jag ska hitta kläder till mig, eller jag kan kan traska iväg i badrocken!
Ska ta med kameran och försöka ta några nya bilder idag!

Ha en bra dag!

Invigning

Idag inviger vi våra nya Latte Macchiato muggar från Dolce Gusto!!!!!!!!



Kaffet smakar nog mycket bättre i de här muggarna än i mina gamla Höganäs muggar, eller vad tror ni??

Kaffepaus


Tycker mest jag springer runt som en yr höna och lägger allt på sin rätta plats, sängarna är åtminstone klara!
Nu ska jag ladda med kaffe och lite choklad, innan jag kör igång dammsugaren!


Städdag!!!

Idag står det städning på schemat!!
Här ser ut som ett bombnedslag, ja kanske inte så illa men nästan. Det ska i alla fall dammsugas i hela huset, moppa golven, byta sängkläder och köra ett antal maskiner tvätt! Om det blir tid över ska jag sitta vid symaskinen och fixa lite smålagningar av en jacka och lägga upp ett par byxor.

Simons svinkoppor är lite bättre idag, det har inte spridit sig mer. Det går att få honom att till viss del förstå att han inte ska röra det, men en femåring kan inte alltid komma ihåg det.
Vi tvättar det ca varannan timme och smörjer med bakteriedödande salva och förhoppningsvis är det ok till på tisdag så han kan gå till dagis igen!

Bäst att sätta igång med städningen, innan jag tappar farten och blir försoffad!

Ha en trevlig Lördag!

Funderar på att bli möbelmonterare

När Joakim kom hem från jobbet med bilen, körde jag iväg till Malmö för att hjälpa en vännina att montera möbler.
Jag var oerhört tacksam över att möblerna fanns i lägenheten, för hon har flyttat in i en lägenhet på våning 6. Det fanns hiss, men bara en sån där liten, för 2-3 pers. Så hon hade verkligen gjort rätt i att få det levererat hem.
När jag kom hade en annan vän monterat ihop köksbord och ett sängbord.
När vi skulle montera ihop sängen saknades det ett paket, så jag fick köra en sväng till ikea för att köpa ett sådant, de hade missat att lägga in det i ordern när hon beställt alla möbler. Nu var det tur att det fanns i lager, för det hade jag kollat upp innan jag drog iväg.
Vi monterade också ihop ett par billybokhyllor, sen var klockan nästan 21.30 och det kändes som att det var dax att sluta upp att väsnas och störa grannarna.
Det där med att skruva ihop möbler är kul, men bara i en viss utsträckning. Helt ok att hjälpa någon kompis ibland och att skruva ihop nya möbler som man själv ska ha, men inte mer än det!
Nu är jag trött och ska gå och lägga mig innan jag somnar här i soffan!

Godnatt!!

VAB

Idag var det ingen härlig dag att vakna upp till, regnet smattrade på fönstret och man hörde de halvstormiga vindarna utanför!
Segade mig upp och in i duschen, nu började det genast kännas lite bättre!
Barnen vaknade av sig själva idag, innan kl 7.

När jag skulle borsta tänderna på Simon upptäckte jag att han var kladdig i ögononen och hans lilla munsår i mungipan hade utvecklats till svinkoppar under natten, varigt och med två små röda prickar vid sidan om.  Så det var bara att stanna hemma med honom idag!
Svinkoppar har Simon haft tidigare och det utvecklades till stora sår!







Så här såg det ut efter bara ett par dagar och när det hade gått ytterligare någon dag så hade det spridit sig så att både ena armhålan och knävecket var helt skinnflått. Han hade så ont och det var inte lätt att tvätta rent och smörja med microcidsalva. Det slutade med att man satte in antibiotika för att stoppa upp det.

Nu hoppas jag kunna hålla det kvar i den lilla utsträckning det är. Har tvättat med alsolsprit och smörjt in med microcid som jag hade hemma i skåpet. Ögonen har jag tvättat av med vanligt kranvatten, det brukar räcka med det!

Nu ska jag göra ett litet röj med tvätten, nu när jag ändå är hemma!




Nedräkning

För en vecka sedan låg det här i brevlådan



Det är Simon som har fått sin första inbjudan till barnkalas.
Han studsade & skrek av glädje när han fick inbjudan. Kalaset ska vara den 13/2 och redan när han fick inbjudan frågade han om och om igen hur många dagar är det kvar. Så vi gjorde en liten lapp i helgen med alla datum fram till kalaset, sen får han kryssa av dag för dag och varje gång räknar han de återstående dagarna, Nu är det bara 11 dagar kvar sa han glatt när han strök dagens datum.

 

Många som fyller år

Nu under våren är det många som fyller år i familjen och bekantskapen!

Idag fyller de här gullungarna år....



Grattis Fredrik och Stefan på 23- årsdagen!!!

Kan inte fatta var tiden har tagit vägen, kommer ihåg när jag var ute och gick med dem i barnvagnen, deras första sommar 1988! Vet inte hur många som trodde jag var deras duktiga storasyster och när jag sa att de inte var mina småsyskon, såg man de bekymrade blickarna och sen kom orden; men stackars dig så ung och två stycken!
Jag var 15 år och de var varken mina syskon eller mina barn. Jag har alltid tyckt om barn och passade ofta grannarnas barn.
De här killarna har kommit att betyda väldigt mycket för mig och har haft en nära kontakt med familjen och passade även deras jämnåriga kusiner.

Idag är de unga stiliga män!!

Fredrik



Stefan



Grattis killar! Hoppas vi kan ses snart! Kram

Stressig eftermiddag!!

Idag har det varit en liten körig eftermiddag! Redan imorse kände jag knuten i magen över att vi kanske inte skulle hinna!
Lucas hade tid hos en specialisttandläkare idag kl 15.30. Jag stack från jobb 13.30, hämtade Simon och Lucas kom hem samtidigt som oss strax efter 14.00. Barnen behövde lite mellanmål i sig, de åt lite mackor!
Sen var det dax att promenera iväg till vårdcentralen, det tar ju lite tid. Ena stunden har Simon energi och springer för att i nästa stund inte vilja gå längre. Fram kom vi och i tid, det som var lite stressande var att jag inte visste hur lång tid besöket skulle ta. Men det gick snabbt, nästan bara in och vända!
Som belöning för att barnen skulle gå fram och tillbaka, hade jag lovat att barnen skulle få MC donalds!
Nu blev det inte så stressigt som jag befarat, utan vi hinner till och med ta det lite lugnt en stund innan Lucas blir hämtad kl 18.00 för att promenera till scouterna. Ja, idag får Lucas verkligen röra på sig!
Själv ska jag köra igång tvättmaskinen & diskmaskinen, vika ihop tvätten som hänger på torkställningarna och lägga in det i garderoberna! Tur att jag har lite sysselsättning, för sitter jag här för länge är risken att jag somnar!
Men jag kan lova att det blir en tidig kvääl för min del, så fort jag hämtat Lucas och kompisen från scouterna kl 20.00 och Lucas kommit i säng, så kommer jag också sova!

RSS 2.0