Föräldramöte

Idag har jag varit på ett informationsmöte om Simons skolstart till hösten, tänk att lilleman ska börja skolan.
Det var ju inte någon ny info, men känns ändå bra att gå för att träffa de andra föräldrarna. En av lärarna Simon ska ha känner jag igen sen tidigare, den andra är ny på skolan, men båda har jobbat inom verksamheten i 30 år.

Igår var vi iväg och såg barnens nya kusin Tove, en söt liten tjej. Båda barnen höll henne en liten stund, så liten att jag kunde fotografera dem. Tove var hungrig och efter maten somnade hon och sov resten av den tiden vi var där.

Imorgon är det fredag och Simon kommer vara hemma med pappa hela nästa vecka och mysa. Lucas ska gå i skolan måndag till onsdag sedan är han också ledig. Jag jobbar på som vanligt, men får en extra ledig dag.

Nu går vi snart in i Juni månad och den är full av en massa kul saker. 9/6 Lucas ska till Svarte med skolan. 11/6 besök av fam Carlsson. 13/6 Grillkväll och avslutning för Simon på dagis. 15/6 skolavlutning och ledig dag. 17/6 besök av en god vän över helgen, Vi längtar!!! 27/6 Joakim blir 38 år.



Grattis.......

Idag har det hänt, barnen har fått en liten kusin. Den exakta vikten och längden hade inte den LYCKLIGA mormodern inte koll på när hon ringde upp oss. Men som yngsta knytet i familjen, är den klart minst vid födelsen. Under 3000g och 50cm.

Vad blev det då???

En liten flicka!!

Stort Grattis till de stolta föräldrarna, vi längtar efter att få se det lilla knytet!!!

Ny dörr

Vi håller på och kikar runt på ny ytterdörr, det finns ju mängder av utförande och märken. Vi har tittat på Diplomat, men kan inte bestämma oss för vilken vi vill ha. Vår hall är ganska så mörk, så vi vill ha in mer ljus. I dagens läge är dörren hel och vi har ett sidoglas. Bara sidoglaset verkar springa iväg på 5000kr.

Elvira



Christine



Jessica



Elvira dubbel, fast i vit färg!



Jag har helt klart fastnat för den sistnämnda, men den är naturligtvis dyrast!!

Igår var vi runt hela dagen och jämförde priser, barnen tyckte det var jättetråkigt, en hel dag i trista affärer.

Idag ska vi besöka byns marknad med tivoli. Hoppas att regnet kan hålla sig borta några timmar till!


Blandad kompott

Igår söndag började min dag med en timma vid strykbrädan, Härlig söndagmorgon!!

Vi åt en sen frukost och gjorde oss sedan redo för att köra till Malmö. Lucas skulle på bowlingkalas kl 13.00. Innan vi begav oss hann jag köra fem säckar med skräp till tippen.

Vi lämnade Lucas på Big bowl 12.40 och sedan gav vi andra oss iväg till Entré. Simon tyckte det var ett jättekul ställe och provade varenda rulltrappa. När vi tog oss en fika och han ätit klart, åkte han upp och ner för en rulltrappa där vi såg honom hela tiden. Vid ett tillfälle var där en kvinna som letade efter en vuxen som hörde till den lilla killen. Där satt jag och såg hur hon vände sig om fram och tillbaka för att kunna finna en förälder, som tur var så sprang Simon rakt fram till oss och då förstod kvinnan att vi sett honom hela tiden. Bra med vuxna som reagerar över barn som springer runt själva på köpcentra.

En bild på Simon med sin chokladkaka



Jag var på jakt efter sandaler till mig själv, men hittade inget som passade mina konstiga fötter. Däremot hamnade vi på H & M, där köpte vi shorts, t-shirt och linne till Simon, som egentligen inte alls behöver några kläder. Men det är extra kul att handla när pappa är med och väljer ut kläderna.

När vi hämtade Lucas kl 15.00 hade vi planerat att vi skulle gå på Kina restaurang i Malmö, men det blev hastigt bestämt att vi skulle hem till kompisen i Skurup, barnen ville så gärna leka. Vi fick en väldigt trevlig eftermiddag med god mat hos familjen Carlsson istället. Mycket uppskattat av hela familjen!!

Helgen har varit intensiv, men Fantastisk!

Idag tar jag det lugnt, har varit ute på en cykeltur och lämnat Simon på barntimmarna. Sen blir det att hänga lite tvätt när den är klar, i övrigt ska jag ta det lugnt hela förmiddagen.

Ny choklad i affären,  Strawberry cheesecake....



Nästan lika god som Bluberry!!

Ha en bra måndag!!


Tiramisu

För flera år sedan hade jag en arbetskamrat som bjöd på Tiramisu, alla dessa år har jag kunnat känna smaken efter den och längtat efter mer.

Idag fick jag tummarna loss och gjorde en själv! Det är bara så gott och jag skulle kunna äta upp en hel form själv.
Nu är ju inte min lika god som den jag fick för flera år sedan. Jag har plockat ett recept på nätet och vet nu att jag ska smaksätta den med lite mer likör, ändå överdrev jag mängden, men lite till kan man allt ta. Var lite rädd för att jag skulle doppa för kexen för länge, så de ska få en sekund till nästa gång. Så den blir ännu lite saftigare. Tiramisu ska ju stå och gotta till sig ett antal timmar, gärna över natten. Man kan inte lyckas helt första gången man provar på något nytt!



Äntligen är det helg och som jag har längtat efter den de två senaste dagarna. Har varit så extremt trött, ont i lederna och känner mig inte så särskilt pigg för tillfället. Idag när jag stod ute på skolgården, kändes det som om jag hade kunnat somna på stående fot.

I helgen är det full rulle, Simon på kalas imorgon hos kompisen Kasper. På söndag Lucas på kalas inne i Malmö på Big Bowl och då ska jag ta mig en liten shoppingrunda på Entré, om jag nu orkar.

Nu ligger barnen i sina sängar och jag ska också gå och lägga mig. Alvedon och ipren intagna och jag hoppas på en god natts sömn!

Godnatt!!

Mmm Marbou Blåbär

Har Ni provat den här?? Om inte, så gör det!! Den är så god, jag äter en bit just nu!



Idag har det varit en händelserik dag på jobb!! 

På eftermiddagen var det en bil som körde som en galning utanför Röda skolan. Man får bara lov att köra i 30, men det gjorde inte den här bilen. Dessutom körde de rakt igenom där bussarna stannar och lämnar skolbarnen, där sitter en skylt med förbud mot motorfordon, gäller ej skolbussar. Naturligtvis är en polisanmälan gjord!
Jag hoppas grabben blir av med körkortet innan något allvarligt inträffar!


RSS 2.0