Gott Slut

Nu har vi sjunkit ner i soffan, mätta efter en god middag. Idag blev det poatisgratäng och entrecote, till efterrätt en krämig chokladmousse. Ikväll har vi tagit upp bäddfunktionen, till barnens stora förtjusning.

2011 har gått snabbt. Vi har haft ett ganska så bra år. Det kunde ha avslutats lite bättre, hade ju varit bra om man hade kunnat vrida klockan tillbaka och slippa mitt misstag med bilen på julafton. Trots helförsäkring får vi ändå betala över 7000 i självrisk. Verkligen en avgift man hade hade kunnat vara utan.

Önskar er alla ett Gott slut och ett Gott Nytt 2012

Julen 2011 går mot sitt slut

Barnen har haft en härlig jul med många klappar. De sitter nu och bygger ett av många lego de fick i julklapp. Jag fick en ny mobil och en mjölkskummare av Joakim och barnen.
Lucas kvällen innan julafton, pratar med morbror Kristian i över 30 min



Här kommer bilder från julafton:







































Kvällen avslutades ganska så sent och när jag backar ut bilen kör jag in i en annan bil. Jag var så arg på mig själv, båda bilarna fick rejäla skador. Om en stund ska jag iväg och träffa den andra bilägaren, för att fixa med papper. Det blev en extra utgift som man inte alls vill ha nu efter jul. Så sura pengar!!

Imorgon jobbar jag igen, men J ska vara hemma med barnen.


God Jul

Vill önska alla en God Jul, här med en bild på barnen 2008


Semester

Har semester idag och håller på och julpysslar här hemma!

Vi gör lite julgodis, marsipan och bountybollar



Igår hade vi julfest med jobb. Vi hade en mycket trevlig kväll och jag var hemma till midnatt.

Julavslutning

Idag är det avslutning i skolan. På Lucas och Simons skola får inte föräldrar närvara vid avslutningen nu till Jul. Lite trist tycker jag, med tanke på att det är Simons första avslutning.
Killarna valde skjorta till skolan idag och vi hann med att ta ett foto





Mina söta killar!!

Nu kallar jobbet, sista dagen, sen fem dagars ledighet!!

Ny soffa

Igår var vi och hämtade vår nya soffa som vi beställde för 8 veckor sedan. Vi var inte säkra på att vi skulle få den innan jul, hade ställt in oss på att den skulle komma i Januari. Men, nu är den här!!!

En bild på vår gamla soffa



Vi har faktiskt aldrig köpt ny soffa, alltid tagit över bättre begagnade. Varit kanon när barnen varit mindre. Nu var det dax för en ny och vi är så nöjda med soffan, kolla in den.



Dubbeldivan, förvaring till vänster där man kan stoppa ner kuddar och filtar.

Men soffan kan också bli en Divan för alla.....



Vi valde bäddfunktion på soffan, kanon om man får nattgäster.



Nu ska det bara inhandlas lite snygga kuddar och nya filtar.

Idag ska här städas, klippa två gossar & en man. Nästa vecka blir det Öppet hus hos Lucas på måndag, tisdag - julgodis, onsdag - julfest på jobb, torsdag-fredag semester och mera julgodis med barnen.

Ha en skön söndag!!

Mums...

Då har killarna bakat sina lussebullar och provsmakat har vi hunnit med också.








Lussebullar

Idag ska vi baka lussebullar efter middagen. Bakade saffransbullar för ett par veckor sedan med vit choklad, men barnen vill absolut ha ess med russin i.

Idag har jag haft ett utbrott mot försäkringskassan. Hade VAB med Lucas 18-19/10, Simon 17-18/11 och sen var J hemma med Simon den 24-25/11. J fick sina pengar i fredags och jag har inte fått några än. De har en utbetalningsgaranti på 30 dagar, men den gäller visst inte mig.  
Ringde F-kassan, telefonkö som vanligt. Nu har de iallafall knappat runt lite på sin dator och utbetalning kommer äga rum på onsdag.

Igår var Joakim och jag ute och handlade julklappar till barnen. Vi var iväg 4 timmar och med hjälp av att Joakim klickat hem en del klappar via nätet är vi nu nästan klara. Förrutom klappar till barnen fick vi köpt oss en ny snösläde så nu är vi redo för all snö som ska skottas i vinter. 

Nu ska jag hänga upp lite tvätt, köra igång maskin nr 2 och sen dundrar Lucas in genom dörren och då blir det att hjälpa honom med läxan.

Ha en trevlig eftermiddag!!
 



Mina små älskade troll

Nu har jag varit inne och pussat på mina små söta trollungar. Lucas reagerade inte, men Simon viskade genast: Mamma, jag älskar dig och så fick jag en underbar kram. Sen vände han sig om och sov igen.

Tåget blev nästan 1 1/2 timma sent. Blir att skicka in en tidsgaranti till SJ imorgon. Vad jag kunde läsa mig till får jag ersättning till 100% om jag tar det i ett värdebevis, kan ju vara bra till våren då jag lovat barnen att vi ska ta tåget upp.

Nu är jag jättetrött och ska sova, GÄSP

Försenat tåg

I skrivandets stund är tåget en timma försenat, tåget skulle avgå 15.42. Något form av signalfel blablabla....

Det blir en lite irriterad resa hem.
När jag ringde taxi i Alingsås, 30 min innan jag ville ha en bil, kunde de inte ordna fram en bil. Det blev att ta väskorna och ge sig ut i regnet, blixtar och dunder och en rejäl hagelskur satte igång. Ganska exakt efter 30 minuter nådde jag stationen.
Ett punkligt pendeltåg från Alingsås till Göteborg. Nu sitter vi här och inväntar avgång, ersättningsbussar sätts in från 17 till Helsingborg.
Ja, det är väl just av den här anledningen som man väljer att ta bilen. Den brukar avgå i tid och når oftast resmålet i tid.

Min helg i Alingsås

Den har varit underbar.
På fredagen mötte lillebror upp mig på stationen, hem till honom. Jag lånar hans bil och kör och hämtar mamma för en fredagshandling. Lagar lite mat och gör ett litet ryck och rengjorde alla köksluckor. Kvällen avslutades hos lillebror.

Lördag

Min syster och jag var på stan med mor. Mamma är inte så rörlig, går med rullator och har problem med balansen, hon var i behov av lite nya kläder. Nu fick hon handlat sig nya byxor, jacka och de flesta julklapparna till barnbarnen.

På kvällen stack jag och lillebror ner till stan för att gå på Frid & Fröjd. Utanför spannade jag lite efter kända ansikten och fick syn på min kusin Stefan som jag inte träffat på många år. Vi tre hade en trevlig kväll med livemusik. Det var många varma och härliga känslor som man fick uppleva denna kväll.

Helt klart en underbar helg, men nu längtar jag efter mina små gossar, som kommer sova sött i sina sängar när jag kommer hem någon gång ikväll, hoppas jag.

Båstad

Sitter på tåget mot Göteborg. Den här helgen ska jag ha lite egentid, en helg hemma i Alingsås. Det är både skönt och jobbigt att vara ifrån barnen, dagarna går an, men på kvällen saknar jag dem så mycket.

I onsdagskväll var jag med Simon på akuten, han vaknade upp på kvällen full av utslag på mage,ben, hals och ansikte. Efter ett samtal med 1177 blev det att åka in till barnakuten i Malmö. Utslagen hade lagt sig lite, han fick medicin och vi kunde sedan köra hemmåt.

Ha en underbar helg!

RSS 2.0