Sommar

Dagarna rusar iväg....

Montering av poolen och fylla den med vatten



Simon har kul utan vatten



Skolavslutning



Killarnas favoritmat, plättar.



Midsommarafton, solen skiner och 19 grader i vattnet!













Midsommardagen blev det en tur till Smygehamn






Vattenläckage..........

Sen vi flyttade in i huset Augusti 2005 är det nu tredje gången som det  väller över av vatten. Första gången var en ruggig höstkväll 2006, det regnade och blåste precis som idag. Det lät konstigt ifrån matsalen och när vi kikade in hade vi vattenfall från fönstret. Vattnet trängde in uppifrån och rann ner på insidan om fönstret. Sommaren 2007 bytade Jocke och svärfar ut matsalsfönstret och de två fönstren i allrummet. Svärfar är jätteduktig på sådant här. Andra gången var den stora vattenläckan Februari 2008.

Idag får vi hoppas att det är tredje gången gillt. Idag när jag kom hem tidigt från jobb strax efter 12.00 kikade jag ut genom allrumsfönstret och såg något jag sett tidigare och som jag inte tycker om. Blöta fönsterkarmar. Kollade in båda fönstren och nere i ett av hörnen på båda var det rejält fuktigt och isoleringen är genomdränkt. Jag har nog källan till dramat och det är lite silokon/latex vid fönsterblecket som saknas. FAST..............

Jag gick ner till matsalen för att se hur det fönstret klarat sig. Dock inte lika bra. Isoleringen upptill är blöt och nervid är den genomsur. Här är problemet betydligt större. Hela byggkonstruktionen är fel. Fönstren sitter i samma utskjutande våglängd som fasaden/träpanelen. När vinden står på rakt mot fönster och vägg rinner vattnet in ner bakom fönsterfodret via träpanelen och blöter ner isolering m.m. Tyvärr kan man ju inte stänga av regnet, som med en vattenläcka. Så snälla, vi får hoppas att det slutar regna eller åtminstone att vinden byter håll. När Jocke kommer hem får vi ut i regnet och försöka få upp en pressenning så att vattnet inte tränger in. Än så länge har det gått åt fyra stora badlakan för att samla upp vattnet så att det inte rinner ner på tapeten i matsalen, allrummet är jag inte så petig med då den ska bytas kanske redan till hösten.


Allrum




Matsal





Lite kalasbilder...

Lucas nyklippt...



Simon städar




Lucas barnkalas






En busig Simon


Lucas fick ett ägg av Mikael


Tjoho, vad händer??


En trött och hungrig Simon


Dagarna rusar iväg, man vill mer än vad man hinner med. Just nu går det mycket tid till att söka jobb. Vill absolut göra något annat än hemtjänsten.

Till helgen jobbar Jocke på lördagen och om vädret är ok ska vi montera upp vår nyinköpta pool på söndagen. Barnen har tjatat om denna pool så vi nästan har blivit döva. 

RSS 2.0