Min avkoppling

Min avkoppling är att lägga sig på soffan eller ibland stänga in mig i lilla rummet med en bra bok. I mitt förra inlägg skrev jag om boken Allt för nära, den var jättebra!

Idag läste jag ut boken Bara ett barn av Malin Persson Giolito



Alex Andersson är en märklig unge. Han hamnar ideligen i nya slagsmål, har svårt att koncentrera sig i skolan och sitter och somnar på lektionerna. Han pratar knappt och säger han något så svär han bara. Men en dag upptäcker hans lärare något som får henne att slå larm. Hon tror att hon har förstått varför Alex har problem.

Börjar komma in i det nya schemat på jobb, frågan är bara om min arbetstid kommer att räcka till. När jag började förra hösten hade vi bullkiosk en dag i veckan, idag var det många barn som frågade efter den.
Jag vet ännu inte om jag ska fortsätta med den, jag tror det, men min arbetstid räcker inte till. Jag kan börja tidigare en dag, men vem tar då bussen på eftermiddagen när jag gått hem. Det är många pusselbitar som ska falla på plats.

Lucas var på första mötet med scouterna ikväll. Jag gissar på att det kommer vara en mycket trött kille som ska upp imorgon.

Simon trivs bra på skolan, han kramar sina fröknar varje dag innan han går hem. Idag när jag hämtade honom kom han flygandes upp i min famn och kramade mig hårt, länge. Jag ville bara stanna tiden och stå med honom i min famn ännu längre. Förra veckan när jag passerade Lucas på skolgården efter att jag lämnat Simon, gick jag fram för att ge honom en kram, men det är inte OK att kramas inför kompisarna längre. Var har åren tagit vägen?

Nu ska jag ta och varva ner, men jag kan inte börja på nästa bok, för då lär jag läsa hela natten!!

Lördag

Idag försvann Jocke till jobbet vid 06.30, jag var upp och satte igång en maskin med vittvätt, det tar ju ett par timmar innan den maskinen blir klar. Mycket tvätt ligger det i tvättkorgen också och idag ska det bäddas rent i alla sängar och då lär det ju bli ännu mer. Efter att jag startat maskinen kröp jag ner i sängen och började läsa min nya bok.

Allt för nära av: Linwood Barclay



17-årige Derek har kommit på den perfekta planen för att kunna få vara ifred och hångla med sin tjej. Han ska gömma sig i sin bäste väns hus när familjen reser bort. Men bara en kort stund efter avfärd kommer familjen tillbaka och Derek gömmer sig...

Nu väntar jag på att nästa maskin tvätt ska bli klar, sen ska barnen och jag traska ner på byn för att handla lördagasgottis.
Sen väntar dammsugaren på att få ta en vända i huset.

Önskar er en trevlig lördag!!


Brännmärkt

Ja, det är den senaste boken som jag läst, eller jag kanske ska skriva; Lyssnat på!

Brännmärkt av Catharina Ingelmansson-Sundberg



År 1391 seglar den unga borgarhustrun Anne från Lübeck till sin barndomsstad Stockholm. Hon väntar sitt första barn och hoppas börja ett nytt liv tillsammans med sin make.

Drömmarna slås i spillror när ett våldsamt oväder blåser upp och det gamla hansaskeppet förliser. Som enda överlevande räddas Anne i land i skärgården av ett fiskarpar. Snart inser hon att hon svävar i livsfara och lyckas fly in till staden. Där föder hon en dotter, men får förtvivlad beskedet att flickan inte klarat sig.

Utan familj och med alla sina ägodelar liggande på havets botten måste nu Anne bygga upp en egen tillvaro. Stockholm är en osäker plats för en ensam kvinna, Anne tvingas hela tiden vara på sin vakt. Men hon låter sig inte kuvas, hennes vilja är stark. Och hon möter två män som bägge kommer att få ett avgörande inflytande på hennes öde.

Det är en serie i tre böcker, så nu ska jag beställa hem de två andra böckerna också.

Min frukost idag!!

Barnen i skolan och jag sitter och äter frukost!



Det är skönt när man kan ta det lite lugnt på morgonen, lämna Simon i skolan (Lucas klarar det själv). Sen kunna gå hem och göra iordning det där sista och äta sin egen frukost i lugn och ro innan jag själv börjar jobba 09:15.

Ha en bra dag!!


Cykelträning

Idag var vi ute på en tur och cykeltränade Simon. Han har krupit i trappan sen han var ca 5 månader, klättrat i klätterställningar och längst upp på lyktstolpen utanför huset, svingar sig lätt ut för lianer osv. Men att cykla är inte Simons sak, han lyfter på fötterna och snurrar på trampor, kan inte sitta rak i ryggen, utan hänger alltid snett åt vänster håll. Sparkcykel och rullor fungerar också hur bra som helst, men cykla kan han defenitivt inte. Ja, ja det är bara att fortsätta öva. en dag kommer det!!

Imorgon är det skola för båda barnen och Lucas som nu slutat på fritids, blir själv ca en timma innan jag kommer hem imorgon. Men han är 9 år nu och brukar sköta sig bra när han är själv hemma.

Simons första skoldag!!

Simon framför Tv:n i väntan på att vi skulle gå iväg!



Idag var det samling vid flaggstången för alla förskolebarn!









Simon var mycket Glad över sin första skoldag!!


Kaffegäster

Idag har det varit fullt hus här. Strax efter 10 kom Lucas kompis Mikael med sin mamma. Vi fick en liten pratstund och drack lite kaffe innan hon skulle rusa vidare. Ca 10.30 kom Simons kompis Kasper. Vid 13 kom Kaspers mamma, syster Ida och lilla valpen Siri på besök. Ännu mer kaffe och ytterligare en mysig pratstund. Känner nu att det har blivit lite för mycket kaffe och jag har glömt av att dricka vatten under dagen, så det sitter jag och bälgar i mig nu...

Scones till frukost

Idag blev vi bjudna på scones till frukost, scones bakade av Lucas!

Enkelt recept att följa!



Lucas började med att plocka fram allt han behövde, mått och ingredienser. Sen satte han igång!
 




Lillebror tittar på!

















Han har börjat öva på att själv sätta in och ta ur ugnen, där jag är beredd på att fånga upp plåten med en extra grytlapp.
När man bakar får man också lära sig att plocka undan efter sig!



Nybakade scones som smakade helt underbart!



Nu när Lucas bakat på morgonen ville lillebror också va duktig och få beröm. Lucas och Simon hjälptes åt att göra chokladbollar.









Nu väntar barnen ivrigt på att vi ska fika på deras bakverk!

Bilder från Simons kalas

Jag har ju totalt glömt att lägga in bilder från Simons kalas.

Jag stod hela förmiddagen och fixade med tårta och mat. När allt var klart hade vi två timmar på oss innan kalaset började.

Den här gången bjöd vi på ost & skinkpaj, broccolipaj med sallad.












Simon öppnar sina paket från farmor & farfar. Tröjor och pengar.





Paket från Sussie,Uffe & Alex. Presentkort på gamestop som han var och handlade nya spel för i måndags.





Från Annika, Andreas & Tove. Lego och ett Alfapet.

En bild på barnen!



Tårta!!!



Här provar de det nya spelat!





Simons paket!



Idag regnar det inte, men oj va det blåser ute. Idag beger vi oss in till Malmö för att gå på bio, något kul måste man ju göra med barnen.

Ha en bra dag!


Ord som värmer....

Simon kommer ofta och säger saker som får mitt mammahjärta att smälta. De vanligaste fraserna är: Jag älskar dig mamma, du är fin, du är duktig på att laga mat osv. Idag kom han och berömde mig för att jag var bäst på att handla, undrar om han redan nu bearbetar mig för att han ska komma undan med sina "sysslor" när han kommer till tonåren?!!

 


Vår älskade Simon 6 år



Idag väckte vi Simon med sång och paket på sängen! Det kvittade vad han fick, lika glad blev han för var sak. Kalsonger, tröja, bilar, beyblade och ett nytt starwarsspel till PS3.

Jag började jobba kl 07.30 och kompade sedan ut till 11.00. Hem och förberedde vår resa in till Malmö. Lucas åkte också med in till Teddymottagningen. Provtagningen gick superbra!









Vi har världens bästa Teddysköterska! Då Simon valde att gå på sin födelsedag, hade Monica bakat muffins, dagen till ära! Efter provtagningen fikade vi och barnen drack kaffe med mjölk!





Simon valde Mc donalds till middag idag och om en stund ska vi äta lite tårta. Nästa lördag ska vi ha kalas för släkten.


RSS 2.0