GOTT NYTT ÅR!!!



I skrivandets stund har jag ätit lite god mat, smakade ganska så gott efter att bara ha ätit 1 1/2 skorpa och druckit te tidigare idag.
Drabbades av plötsligt illamående kl 03.00 inatt och kräktes, somnade om efter 30 min på soffan och sov till 7.00, då var jag lite smått illamånde fortfarande men somnade om och väcktes av Joakim efter 10. Dagen har varit seg, men efter en dusch och nu lite mat börjar jag känna mig piggare :-D
Det vill ju till att pricka in sjukdom i samband med att man är långledig!!!

Vill nu önska alla ett Gott slut på 2010 och ett Gott nytt 2011!!!

Grattis!!!!!!!!

Ett stort GRATTIS till min syster Marie som idag fyller 45 år!! Jag hoppas att hon får en trevlig födelsedag! Jag fick höra tidigare idag att de skulle bla äta hummer, oxfilé med potatisgratäng, lite gott och dricka till blir det säkert!! Jag får fira henne vid ett annat tillfälle!! Fyrverkerier kommer hon att få också, ja en av fördelarna med att fylla år på Nyårsafton!!


Saknar barnen!!!

Lämnade barnen hos farmor & farfar imorse innan jag skulle börja jobba, då vi behövde barnvakt imorgon också ska barnen sova över där!
Nu saknar jag mina killar!
Imorgon ska jag börja ovanligt tidigt, jag ska öppna fritids för första gången. Blev lite ändringar pga sjukdomar, jag skulle egentligen inte börja förrän 10.45, men nu slutar jag ca 11.30, beroende på hur många barn som kommer imorgon. Jag anmälde mig som frivillig!!
Idag har man verkligen inte jobbat för mycket, 2 barn och 4 personal traskade iväg till Marbäcksskolan på lunch idag, två barn på en hel dag!!!!!!!!

Idag lyxade Joakim och jag till vardagen med smörgåstårta till middag! Efter jobb körde jag till Malmö och hämtade upp Jocke och sedan var vi på Maxi och handlade, kul att ha sällskap!! Jag brukar alltid handla själv annars, helt själv, jag slipper till och med barnen och det är en lyx att inte ha gnälliga barn med när man ska handla lite mer!!


Måndag = Ledig

Så var julen 2010 över!!! 

På lilljulafton slog en rejäl förkylning till på mig, jag som älskar att pyssla och slå in klappar kvällen innan var så igenkorkad i luftrören och näsan rann, så jag slog bara in de klappar barnen skulle få på morgonen. När jag skulle sova gick det inte, fick pallrat upp lite kuddar i soffan och halvsittandes kunde jag sova lite mellan alla gånger jag var och snöt näsan. Kl 06.45 kröp jag ner i min säng och sov gott till 9.45.

Julaftonsmorgon började med en lugn frukost, med första skinkmackan MUMS!! Efter frukost öppnade barnen lite klappar, lite dvd-filmer, målarböcker, pennburkar m.m.

Lite av allt barnen fick på julaftonskväll!

Simon: Bilbana, Buzz, Smurfarnas väderkvarnshus, fler smurfar, Ben ten dräkt, Starwarslego, dvd-filmer, toystory 3 spel m.m.

Lucas: Starwarslego, everest ryggsäck (att ha på scouterna), alga 101experiment, dvd-film, spel, handskar, cykellampor, snowboard, lasersvärd m.m.

Idag är det måndag och barnen och jag är lediga! Sov till klockan 9.00, Lucas var uppe, men Simon var precis på väg att vakna, så jag kröp ner i hans säng en stund och mös med honom. Nu är det dax för frukost och så småningom ska vi ut och skotta!

Ha en bra dag alla!!!

Julklapp

Idag kom det en julklapp med posten till mig, mitt första lönekuvert från Svedala kommun : ) : )

Barnen fick oxå klappar med posten 200 kr från 2 tomtar i Alingsås!! Tack så mycket!! Nu till den stora frågan, om pengarna ska förvandlas till paket eller inte. Förra året fixade jag ett lego till dem var, får kolla av om det finns något kvar på listan! Annars får barnen välja ut något i affären själva efter jul!

Nu ska jag fixa lite julgodis, steka plättar och efter middagen blir det en tripp till Malmö och jaga nya vinterkängor, de gamla har spruckit i sulan och när snön smälter blir fötterna fuktiga och kalla. Har haft dem i några år nu, väntat men hoppet fanns på att de skulle hålla denna säsongen också : (
Det gör mig inget om jag tvingas betala 2000kr, bara jag hittar något som kan passa mina sjuka fötter, annars får det bli remiss till ortopeden och det brukar ta sin lilla tid..........

Här kommer receptet

Marsipan

2 kaffekoppar vispgrädde

1 kaffekopp vetemjöl ( går utmärkt att göra på glutenfritt mjöl, det har jag använt de sista åren då min svägerska är glutenallergiker)

Kokas upp och ska svalna

2 hg sötmandel

7 st bittermandlar

Ska skållas och finmalas

1 kg florsocker, kan behövas mer!

Rör samman allt, använd gärna bakmaskin! För många år sedan använde jag elvispkrokar, men det blev tungt att få ihop!

Lycka till!!!


Marsipanen klar

Nu är marsipanen klar och ligger och vilar sig i kylen tills vi ska tillverka lite rullar med nougat m.m.


.














Recept kommer senare om någon skulle vilja prova på....

WERNER & WERNER

Vi fortsätter med marsipanbak och Kockarnas skiva












Julinspiration

Julmusik med Carola från stereon och jag har så smått börjat med marsipanen, mandeln är skållad och ligger på ett papper och torkar innan den ska finmalas!!

Idag har vi haft en fantastisk vinterdag, ca 2 dm nysnö imorse. Jag behövde inte gå hela vägen i snön. Joakim körde mig och Simon till hans dagis. När jag lämnat honom var det bara att korsa gatan så var man på jobb! Nu under jullovet går vi med alla barnen från Röda skolan till Marbäcksskolan och äter lunch, skönt med en promenad och tiden fördrivs lite snabbare än att bara vara på skolan!

Dax att fortsätta med marsipanen!

Bilfärd m.m.









Denna bil mötte jag idag när jag var ute och körde

























Barnen träffar Tomten








Julgåva

Idag har det varit julavslutning i skolorna. Jag kunde tyvärr inte gå på Lucas avslutning den här julen, men en fin skolavslutning på Röda skolan blev det. Jag känner ju inte barnen så bra än, men de bjöd på en fantastisk underhållning i aulan.

Den här fina julgåvan fick jag från skolan



Min gåva var inte densamma som de andra fick, men jag är så GLAD för denna fotogenlampa. De andra fick någon form av ljusstake, fyrarmad. Nu ska det bara inhandlas lite lampolja!

Bild på gossarna vid Simons luciafirande!





En liten fika


En vecka sedan

Idag är det en vecka sedan jag halkade ner för trappan på jobb!! Var på vårdcentralen dagen efter och jag hade fått mig en rejäl smäll i ryggen och var svullen och hade med all sannolikhet fått en spricka i revbenet. Läkaren ansåg dock att det var onödigt att skicka mig på röntgen, då man sällan ser de skadorna först när de börjar läka. Man kan ju dessutom ändå inget göra, mer än att vila och undvika tunga lyft. Svullnaden på ryggen och axeln orsakar smärtan i höger arm och dommningarna. Imorgon får jag ringa och be läkaren skriva ut mer smärtstillande och är det inte bättre med armen om ca en vecka får jag kontakta sjukgymnasten. Det har i alla fall minskat på smärtan när jag andas, nu hugger det bara till när jag hostar eller skrattar. Jag måste säga att jag var mycket nöjd med den läkare jag fick på HMC, en av de tre bästa jag stött på av alla 20 olika läkare jag har haft under 8 år. Hon var noggrann i sina undersökningar, tänkte verkligen på att jag kunde ha haft inre skador som skador på lungor, njurar och att jag hade kunnat skadat bäcken, ryggkotor m.m. Nu vänta jag bara på att svullnaden ska ge med sig så jag slipper domningarna i armen, jag hade ju stora problem med karpaltunnelsyndrom under båda graviditeterna, men det här är värre...

Trots smärta har jag jobbat på som vanligt förrutom onsdag eftermiddag då olyckan hade hänt!!

För 12 år sedan

Nu ikväll är det 12 år sedan jag träffade Joakim!
Jag var ute på mitt stammisställe Tex Mex i Malmö med min vän Jennyfer fredagen den 4/12-98. Vi satt och drack öl med lite andra vänner och den här kvällen träffade jag Jocke första gången. Han var där med en före detta arbetskollega och Bobo var kompis med dem som jag och Jennyfer satt med. Kvällen gick och jag hade pratat en hel del med Jocke, men inte alls så att jag hade spanat in honom. När alla skulle dra vidare in på natten, kände jag att det var dax för hemgång, jag skulle jobba nästa dag! Jocke hade missat sista bussen hem till Svedala och fick åka med hem till mig. Det var i Taxin något hände, våra händer drogs som magneter till varandra och sedan den kvällen har Joakim och jag varit ihop! Klockan 8.00 på lördagmorgon tog jag bussen till jobb och Jocke bussen hem. På lördagkväll kom Jocke och hälsade på mig under några timmar.
Det mest underliga av allt var att vi från 1993 och fram till vi träffades 1998 båda hade Tex Mex som ett stammisställe och man kände många av dem som gick där, men vad vi vet har ingen av oss sett den andre någon gång tidigare. Det blev många gemensamma besök på Tex Mex innan de la ner 2005.

Jippiiiiiiii..........

Igår fick jag besked från skolan att de ville ha mig kvar och har anställt mig fram till 15/6- 2011. Jag är så glad att jag vet knappt inte va jag ska ta mig till...
Jag ska äntligen få lön igen, till skillnad mot A-kassan kommer det att göra några tusen mer i plånboken varje månad.
Igår när vi kom från skola och dagis, var pojkarna ute och skottade. Jag har ju lite svårt för det sedan jag ramlade ner för den där förbaskade trappan i veckan. Nu känns det hyfsat om jag tar smärtstillande var fjärde timma.

Några bilder på killarna från igår!!













En bild på vår baksida!!


Aj,aj,aj...

Idag ramlade jag ner för en trappa på jobb! Var på väg från Kyrkskolan med ca 20 elever, närja jag åkte kana på ryggen ner för trappan, den var varken skottad, sandad eller saltad. Jag gick superförsiktigt och höll mig i räcket när jag tog första steget ner, sen låg jag där och var snabbt uppe på benen, kanske lite väl snabbt. Två lärare såg fallet och pratade med mig, jag hade inte hunnit uppfatta vad som hänt eller att jag hade fruktansvärt ont, utan sa att allt var OK.  Jag fick ihop alla elever och vi började vår promenad tillbaka, smärtan var olidlig, tårarna rann och jag ville bara lägga mig i en snödriva, men vad gör man med ansvar för en massa barn. När vi kom till Röda skolan, var det många elever som frågade hur det hade gått, jag grät öppet och sa att jag slog mig rejält. När jag kom in på skolan är minnet lite diffust, satte mig i personalrummet och försökte återhämta mig för att kunna fortsätta jobba. Jag satt där i ca en timmes tid, innan jag insåg att det var bättre att gå hem. Har legat på soffan hela eftermiddagen. Nu har den värsta smärtan försvunnit, men nu börjar stelheten och de ömma punkterna att kännas av. Jag har nog slagit i höger arm i fallet för den värker också!

Imorgon är det en  ny dag och då är det bara att bita ihop och traska iväg till jobb, ska försöka få en tid på Vårdcentralen, de hade ingen tid idag! Ska ju helst få det dokumenterat av en läkare, bra att ha om det blir framtida problem.

RSS 2.0