Söndagsmiddagen på en onsdag...

Tog fram  en kotlettstek i söndags, sen ringde svärmor och bjöd på middag. Igår fanns det ingen tid och ork att laga i ordning den.







Mums, det är så gott med svenk husmanskost. Tur man inte har tummen mitt i handen när det gäller matlagning!!!
Nu ska kidsen göras ordning för kvällen, sen har jag en maskin tvätt att hänga upp, köra igång nästa och starta diskmaskinen och förbereda maten för imorgon för då får gubben börja med maten. Jag ska på utvecklingsamtal med Simon.

Vips så var helgen slut...

Måndagkväll, slut i huvud och kropp. Jockes mobil ringde 6.50, han är ledig idag och då ringer en av hans arbetskamrater för att sjuka sig. Jocke brukar ju alltid va på jobb men dock inte idag. Jag tyckte det var lika bra att kliva upp. Tog mig en varm dusch, kom på att det var idag jag skulle ha medarbetarsamtal med chefen. Satte mig och skrev kommentarer till frågorna om relation till arbetskamrater osv. När jag skulle  iväg, trubbel med bilen. Körde iväg till Hedbergs här i Svedala, de ville inte ta emot bilen och hänvisade till Malmö. Ringde Malmö och den tokstollen ville att jag skulle bogsera in bilen med hjälp av försäkringsbolaget, jag sa NEJ har jag tre månaders garanti på bilen får de minsann stå för det själva. Lämnade bilen och gick till VC där jag hade tid 9.05. Sen skulle jag ta bussen i till Malmö och då funkade inte busskortet heller, jag flög nästan i taket när busschauffören ville jag skulle betala med pengar, jag springer väl inte runt med pengar om bilen inte startar och busskortet havererar. Kom till jobb, lyckades landa och fick ett bra medarbetarsamtal. Jag kände mig nöjd när jag gick därifrån har aldrig vågat prata så mycket positivt om mig själv tidigare och aldrig lämnat ut bristerna och klagomål till chefen om vad som behöver göras på arbetsplatsen.  Min chef är nog nöjd med mina insatser och jag vågar tro på ett gott samarbete.

Idag har Lucas varit iväg hos kompisen Mikael, de har lekt i snön och varit på badhuset i oxie, de har haft en supermysig dag!! Tack Mikael, Annika och Christer

Mys pys framför tv;n

När barnen varit ute i snön, gick vi in och tittade på Barda. Barnen fick varm choklad och after eight.




Snö






Vem kan det här va???  Reflexmannen!!!




Lucas, blev ej bra bild för reflexerna reflekterade!!

MIN NYA BIL........









Visst är den fin!!!

Jag är jätteglad för min nya bil!!! Praktisk är den också med större bagage utrymme än volvon + att den har dragkrok!!




Det snöar idag!!!

Vilken dag!!!

Idag när barnen skulle till skola och dagis kl 07.00 så kom det snöflingor, jag älskar snö och blev på glatt humör!!!
Nu ser man inte så mycket snö, men det är underbart soligt ute!!!
Idag ska jag iväg och storhandla tillsammans med Annika, henns bil är på verkstaden efter att hon för några veckor sedan körde på ett vildsvin.
Ha en bra dag!!

VARMA MACKOR




Idag visste  jag inte vad vi skulle äta, Jocke jobbar till 18.15 så jag och killarna äter lite tidigare. Jag hade glömt att plocka fram mat från frysen. Tänkte först vi bara skulle ta flingor och mjölk, men kom då att tänka på varma mackor, barnen har inte ätit det tidigare, så det var inte säkert det skulle gå hem, men OJ vad poppis det blev!!!






TURNING TORSO

Idag har vi varit i västra hamnen och tittat på Turning Torso, gick en liten runda men det blåste lite kallt. Det ska ju va så fint att bo där ute, men vet inte om jag kan hålla med precis. Man känner ju verkligen av blåsten och här i Sverige är det mer blåst än sol och vindstilla.











Efter promenaden tog vi oss in till centrum och intog en god fika på Espresso house!!!




Lördagkväll

Barnen sover, båda barnen i Simons rum, Lucas ville ligga på madrassen i hans rum, det ser mysigt och trång ut.  Jocke tittar på Tv och jag har fastnat vid datorn i köket och lyssnar på radio!
Vi har haft en trevlig eftermiddag och kväll med vårt finfrämmande uppifrån! Vi har ätit Tacos till middag idag i stora lass, Vi tycker det är supergott med Tacos i de olika slag. De som känner Jocke och mig vet varför, de som inte vet så var det så att Vi träffades på en restuarang som hette Tex Mex, tyvärr fins inte den kvar längre, Snyft!!
Nu drar det i locken så jag ska knyta mig, en dag imorgon också.

Natti, sov gott!

Besök av kusinerna!!



Idag har vi haft besök av kusinerna Erik 12 år och Emil 10 år, ja deras föräldrar var också med. Barnen har spelat dataspel och lekt.
Då vi inte har träffats sedan i februari och alla barnen fyllt år blev det lite presentbyte. Emil fick en bok som han verkade tycka om och en slant att själv kunna köpa något kul för!
Lucas och Simon fick många fina saker, Lucas: lego,nicke nyfiken bok,ett svärd och en jättefin tröja. Simon: En bok,fotbollshandskar,svärd och en häftig luvtröja. Tack så jättemycket för de fina sakerna till barnen!



Mamma och pappa fick en after eight och de senaste fotona på Erik och Emil!


BYE,BYE

För två och ett halvt år sedan var Jocke och jag på Mazda Center, vid det tillfället hade vi en ford mondeo från 2000 och en gammal skrotig golf som startade i alla väder.
Vi bytte upp oss till en Volvo 850 -95 och en Mazda 6 -06.Jag fick volvon så jag kunde ha Simon fram, för han skrek alltid . Jocke fick den nya, tur var väl det, för efter ett halvår körde jag in i en betongpelare, 3 meter hög och en meter i omfång. Vet inte hur jag kunde missa den, fast jag hade ingen bil vänster om och höll utkik bak, rattade på för fullt och small till ordentligt gjorde det. Jag kollade bakåt och kunde inte se något hinder, tittar fram och där va den stora betongen, vid sidan om mig. Vi har använt bilarna näst intill dagligen, i alla fall Mazdan.
Nu har vi gjort oss av med en av bilarna.
Vi har sålt  Volvon.








Var rädda att vi inte skulle få något för den, men vi är nöjda!!


Regn,regn

Idag är det supertrist väder och jag är supertrött!!!
Idag har jag massor att göra, städa hela huset, hänga tvätt ,köra ett par maskiner till, handla och baka bullar.
Imorgon får vi troligtsvis besök från min syster och hennes familj som bor i Gråbo. Så det är ju säkrast att jag får gjort allt i dag, för bullar måste vi ju ha!!
Jag tror jag ska ta en liten tupplur innan jag sätter fart!!

Toppendoktor!!!

Idag har jag varit i Trelleborg och fick träffa en ny läkare ang min sjukskrivning!!!
Han va superbra, har aldrig träffat en manlig läkare som tagit sig så mycket tid som han gjorde. Han läste ingen journal utan ville att jag själv skulle berätta kort om situationen. Sen gick han in på medicineringen och använde sig av en tavla där han skrev upp och förklarade de olika skillnaderna mellan mediciner som jag provat de senaste åren. Jag var imponerad av att han tog sig all denna tid. Jag hade tid 9.15 och kom ut på parkeringen 11.15, han sa att första besöket tar alltid lite längre tid, men att han försöker ta 45 minuter i vanliga fall. Jag kände mig fri som en fågel när jag gick därifrån. Nu hoppas jag att han blir kvar länge!!!

Nu ska jag snart hämta Lucas på miniorerna och Simon på dagis!!!

Ha det bra!!!

Kväll...

Var tog denna dag vägen?? Jobb, utvecklingsamtal med Lucas o skolan, middag och iväg på gympa med Lucas och grannpojken.
Utvecklingsamtalet gick jättebra, Lucas är så duktig i skolan, allt var positivt, han är snäll och hjälpsam och plockar undan efter sig. En riktig mönsterelev!!! Problemet är bara att så fort jag hämtar honom kommer en helt annan sida fram, blir sur,arg och tvär, kvittar vad jag säger så blir det fel. Idag var det maten han hakade upp sig på, han tycker inte om ugnsfalukorv och potatismos säger han. Jag lagar inte mos som farmor och farfar. Jag använder elvisp på slutet för jag har ine kraften i händerna att röra ihop det med en slev, som farfar gör.
Nåväl, när vi kom hem från gympan var han go glad!!
Ikväll när jag stoppade om Simon fick han mitt ♥♥♥ att slå!! Jag kramade och gosade och gav massor av pussar på ena kinden och sa Natti,natti och han svarade TACK mamma, min supergoa SIMON, älskar dig och storebror.


Regn och rusk..

Idag har jag inte träffat mina barn, jag stack till jobb redan 06.20 i morses och då sov de små trollen. Pappa fick lämna dem för han börjar inte förrän 9.00 på tisdagar.
Som vanligt var vi ont om folk på jobb, men vi fick ihop allt ändå. Idag fick jag åka med ut till västra hamnen, det är fint där ute men, idag blåste det och var bara grått och trist.
Om en liten stund ska jag iväg och hämta barnen, vi ska ha plättar till middag . Barnen älskar det och äter betydligt fler än vad jag får i mig.
Ha en trevlig eftermiddag!!!

Sänghoppning....

Idag är jag helt slut,men nu ligger barnen i sina sängar.
Nu ikväll höll båda barnen på och hoppade runt och klättrade på soffan, jag vet inte hur många gånger jag sa till dem att sluta. Till sist när Lucas hoppade i sin säng,blev jag tokig och hoppade jag också,det small till och en bräda lossnade, Lucas förstod nog nu att han inte ska hoppa i sängen, man såg det på hela ansiktet att det fastnade något som han tidigare inte förstått.
Jocke tränar ikväll så jag ska krypa upp i soffan och titta bla på cityakuten och prison break.
Så jag säger Natti, Natti

Var tog helgen vägen???

Igår var vi på middag hos svärföräldrarna och som vanligt fick vi underbar kalkon,potatis och sås. Efterrätt en härlig äpplepaj, magen sa stopp alldeles för tidigt. Vi hade en trevlig kväll och barnen låg i sina sängar 23.00.

Idag har vi firat pappa här hemma,strumpor och lite annat smått. Barnen har varit hos farmor och farfar hela dagen och lekt med kusinen Alex.
Idag gjorde vi en god potatisgratäng och kycklingspett. Mums!!!
Efterrätten blev enkel, lite jordgubbsfromage med caprisepinnar.







Ha en trevlig kväll!!!
Kram från killarna

Fredagkväll.....

Veckan har gått i 180... jobb, handla, möte, hämta och lämna osv.
Idag har jag städat, tvättat och lagat mat som barnen inte ville äta. Efter maten bakade jag och killarna lite matbröd, som vi har provsmakat, MUMS! Nu sitter  de och tittar på film och sen är det dags att göra dem iordning för sängen.
I morgon ska vi hämta Jockes Nya glasögon. På kvällen blir det middag hemma hos svärföräldrarna.

Ha en trevlig kväll!

Slappedag.......

Lördagkväll, barnen ligger redan i sina sängar!!

Igår var barnen och jag på MC.. barnen var goa och glada och tyckte det var kul att åka buss. Kl 17.00 var jag och några vänner på after work och det var trevligt, Jocke var bara lite förvånad över att jag var hemma redan 23.30.

Idag har vi bara tagit det lugnt, sen frukost och när vi nästan ätit upp den knackade det på, var det mer bus och godis knackningar???
Nej, det var barnens farmor som kom med en fin present till barnen!!





Lucas och simon fick ett fint fat med ljus och spindlar och var sin hundralapp!!!


När vi dukat av frukosten gick hela familjen på promenad, upp till sporthallen, ner mot centrum och hem. Simon var jätteduktig och gick hela vägen, vi tar nästan aldrig med vagnen längre, för då vill han bara åka... När man har varit så hurtiga på förmiddagen så är det tillåtet att bara slappa resten av dagen, så det är precis vad vi gjort.




Nu har barnen fått tända sina fina ljus!!!!

Ha en trevlig kväll!!!

RSS 2.0