Två slutkörda killar har kommit hem!!

Simon som varit hos Farmor och Farfar, hade varit ute på långpromenad igår till en ny lekplats!!! Han var nog uppe lite sent igår också, för han och farfar sov till 9.30 idag!!

Idag var Simon ute och åkte pulka och sedan hade de gjort en snögubbe!!

Simon är en kille som verkligen har stark vilja!! I Torsdags när de hade varit ute på dagis hade Simon inte hunnit in på toaletten och allt hade blivit nerkissat, kläder, overall och den en stöveln var blöt av kiss. När vi kom hem tvättade jag dem och la dem på en handduk framför ett element, men de var ju inte torra nästa morgon. När vi var ute och handlade skor i höstas hittade jag jättesnygga svarta kängor, med lite rött på. Simon har totalvägrat att använda dessa,bara skrikit aj,aj och tagit av dem igen. Men i fredags hade jag inga andra att sätta på till dagis, förutom gympaskor. Talade om att stövlarna var fortfarande blöta, att han fick ta dessa till dagis och där har du ju andra kängor att använda. Det gick OK!

Idag när vi hämtade honom hos farmor och farfar hade han vägrat att ta på sig sina stövlar,för det var kiss i dem. De hade förklarat att mamma har tvättat dem, men Nej han skulle ha kängorna!!! När vi vuxna satt och pratade om det här; sa Simon om igen de är kiss i dem!! Men Simon jag har ju tvättat dem,så nu är de rena!!! Lång Tystnad.............." Innan var det kiss i dem!!!"    Ja, men inte nu!    "Nej,....."

Lucas som varit hos Annika och Andreas har haft fullt med aktiviteter, bla fick han följa med dem till Andreas pappa som fyllde år på lördagen!!
Under nästan hela dagen var de i väg och åkte pulka tillsammans med några andra!! Vi tyckte det blev för mycket med snowracern, men han hade fått låna av någon annan. Annika hade också åkt lite pulka och åkt över  en håla så Lucas pulka sprack lite i sitsen. Vad bra sa jag, en sak mindre att förvara under sommaren,då kan vi slänga den här när vintern är slut och köpa ny nästa vinter.
Backen de hade varit i var tydligen ganska så lång, så när de hade kört därifrån hade han somnat med en gång och det gjorde han i bilen hem ikväll också.
Både Lucas och Simon är väldigt förtjusta i Annika och Andreas, då de inte har egna barn, skämmer de bort våra istället!!
Lucas hade fått sova i dubbelsängen med Annika medans Andreas hade fått sova på en madrass nere på golvet!! Vi skojade och sa att nu lär ju inte Lucas gå med på och sova i sin säng,som är över 10 år gammal jämnfört med deras Hästensäng!!

Barnen har haft det bra, var och en på sitt håll!!   Fått full uppmärksamhet, hela helgen!! Tyvärr har man inte så mycket tid att lägga ner på barnen som förälder, man har alltid de vardagliga bestyren att sköta samtidigt. Nu vet man att de har haft det bra och man själv har kunnat slappa och inte ta hänsyn till att maten måste bli klar osv. Nu har man Nya krafter och TÅLAMOD!!

Hur mycket man än älskar sina barn, finns det gränser för gnälliga barn, rastlösa barn som inte kan sysselsätta sig själva, trots att rummen väller över av leksaker. Nu längtar jag till måndagkväll,när man sitter och pratar vid middagsbordet, mysstunden på Lucas rum med kramar och pussar, innan vi går in och lägger Simon i hans säng!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0